Containere pentru carantina la punctele de trecere a frontierei in Timis si in aeroportul Timisoara, in lupta cu coronavirusul

TIMIOSARA. Zece containere de izolare pentru peroanele care sunt suspecte de infectare cu coronavorus si care intra in Romania prin punctele de trecere a frontierei din Timis sau pe la Aeroportul Timisoara, ajung in zona in scurt timp.

CITESTE SI: Se inchide scoala din Timisoara unde doi elevi au fost infectati cu coronavirus. Ultimele decizii ale Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis 

Facem tot posibilul sa securizam granitele si sa impiedicam raspandirea virusului Covid 19. Astazi, am semnat contractul, in valoare de aproape 230.000 de lei, pentru cumpararea a 5 module duble de izolare, adica 10 containere, care vor ajunge in zonele fierbinti din judet, mai exact in punctele de trecere a frontierei si la Aeroportul Timisoara. Primele doua module vor ajunge deja saptamana viitoare, iar urmatoarele trei, in cel mai scurt timp„, a anuntat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Dobra mai spune ca, in urma unei solicitari venite din partea Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, Consiliul Judetean Timis va aloca fonduri pentru achizitionarea de urgenta a materialelor de protectie pentru personalul medical, a reactivilor pentru testare, necesare pentru monitorizarea si managementul potentialelor infectii cu coronavirus si a 450 de teste.

Pe de alta parte, si reprezentantii primariei Timisoara au prevazut bani din fondul de urgenta pentru tot ce este necesar in aceasta perioada.

”Noi am prevazut un fond de rezerva din care consumam bani pentru a face ceea ce se impune in acest context. Avem deja 8 containere care vor fi folosite pentru carantinere. Mai achizitionam inca 2 relativ repede, sunt pe stoc, si speram ca tot inca 8 vom achizitiona cat mai repede. E mai greu sa gasesti, cand toata lumea cumpara, dar speram sa le achizitionam cat mai repede”, a spus primarul Nicolae Robu in urma cu 3 zile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. OK si care va fi procedura (step by step) spune:

    … in punctele de trecere a frontierei!
    1. Care din punctele de trecere? cu Ungaria – Cenad cu Serbia sau si dinspre A1 caci referitor la Nadlac, imi pun intrebarea daca se vor sau nu se vor monta astfel de containere? Si cine va hotara cazarea si dupa ce test? si dupa ce procedura?
    2. Daca previziunile stafului de alerta si tratare a situatiei se adeveresc, numarul celor ar trebui „cazati” poate sa creasca destul de mult!