Noutati :

Consultatii fara internare la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Au fost inaugurate mai multe cabinete moderne de investigatii! VEZI FOTO!

21 noiembrie, 2011 - 12:33 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Tot mai putine internari la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Pacientii cu probleme de sanatate cauzate de boli infectioase nu vor mai trebui sa se interneze in spital ca sa poata fi consultati de medici. Au fost inaugurate 2 ambulatorii moderne de specialitate, unul pentru bolile infectioase si altul pentru bronhopneumonie.

Pana acum, orice bolnav care avea nevoie de o consultatie trebuia sa fie internat pentru o zi ca medicii sa-l poata inspecta. Lucrurile s-au schimbat insa.

„Este o realizare importanta, aveam lipsa de asa ceva. Este un serviciu medical care se adreseaza persoanelor cu boli infectioase si care pot sa vina si din exterior. Pana acum, se faceau doar internari in spital, urmand ca consultatiile sa se efectueze pe coridor sau fiecare unde apuca. Multe erau facute intr-un cabinet la urgente”, a spus dr. Virgil Musta, purtator de cuvant Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes.

Cele 2 ambulatorii au fost dotate cu aparatura moderna. Cu aproape 1 milion de euro, bani europeni, s-a cumparat un aparat ecograf nou-nout, dar si alta aparatura, s-au amenajat spatii noi cu cabinete de consultatie, un cabinet antirabic, de psihologie, de ecografie, precum si cabinete pe partea de pneumoftiziologie.

Odata cu folosirea noilor cabinete pentru consultatii, numarul de internari va scadea consistent, in timp ce numarul de consultatii va creste considerabil, spun medicii de la Victor Babes.

„Numarul de consultatii speram ca va creste cu cel putin o treime in primul an. Avem 2 tipuri de internare: continua si de zi. Sunt foarte multi pacienti cu internari de zi care pot fi redirectionati spre ambulatoriu”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Maria Cerbu, director la Spitalul de Boli Infectioase.

Numai anul acesta, aproape 12.000 de bolnavi din Regiunea de Vest, dar si din tara, au avut nevoie de consultatii la unitatea medicala din Timisoara. Institutia ar mai avea nevoie si de alte dotari, in special de amenajarea saloanelor.

„Vrem sa facem dezvoltarea pe orizontala, sa incepem sa construim un nou corp de cladire pentru dimensionarea spatiului de cazare pentru pacienti. Nu este suficient spatiul de cazare si nu avem toate saloanele conform legilor, este mai mult legat de confortul pacientilor”, a mai spus Maria Cerbu.

Foto: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...