Noutati :

Nu se inchide! Consulatul General al Germaniei ramane la Timisoara

9 noiembrie, 2011 - 11:10 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Autoritatile judetene au primit confirmarea din partea Ministerului de Externe al Germaniei ca in Timisoara ramane in functiune Consulatul General al Germaniei.

Anuntul a fost facut de presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Autoritatile romane din judetul Timis au facut mai multe demersuri pentru mentinerea consulatului la Timisoara care, iata, acum au dat roade.

Am primit confirmarea ca in Timisoara vom avea in continuare un Consulat General al Germaniei, dupa discutiile cu absolut toti factorii decizionali. Hotararea care ne-a fost comunicata e ca in Timisoara vom avea in continuare un Consulat al Germaniei. A fost o decizie buna pentru Timisoara, pentru care un astfel de consulat a insemnat atragerea investitorilor in zona. Toate discutiile cu oficialii se pare ca au avut rezultat, iar astazi putem anunta cu bucurie ca vom avea in continuare Consulatul Germaniei la Timisoara. Avem 3 consulate generale, 11 onorifice, la Timisoara mai avem putin de lucru pentru ca in perioada interbelica aveam 20 de consulate. Reprezentarea Timisoarei in zona diplomatica este de interes si trebuie sa le multumesc celor care s-au implicat in mentinerea acestui consulat, inclusiv domnului deputat Ovidiu Gant. Au fost discutii despre inchiderea acestui consulat exclusiv din motive financiare„, a declarat Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis.

In luna iulie, Ministerul de Externe  al Germaniei lasa sa se inteleaga ca, din ratiuni pur financiare, vor transforma consulatul general de la Timisoara intr-unul onorific.  Imediat,  autoritatile din judetul Timis au inceput  demersurile, atat la Ministerul Roman de Externe, la premierul Emil Boc, cat si la autoritatile germane, inclusiv la autoritatile din localitatile germane infratite cu Timisoara si cu localitati  din judetul Timis pentru a le convinge de necesitatea mentinerii Consulatului General al Germaniei la Timisoara.

“Comunitatea germana din Banat este mult mai numeroasa decat cea din Transilvania. Mi se pare ca si volumul de investitii este mai mare in vestul tarii, iar de consulatul din Timisoara tin toate judetele de la granita de vest a Romaniei, de la Mehedinti pana la Satu Mare”,  spunea in iulie anul acesta pentru www.opiniatimisoarei.ro Astrid Weisz, membru in consiliul de conducere al Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

Desfiintarea consulatului ar fi reprezentat si o chestiune de prestigiu. Cum ar fi fost ca Timisoara sa aiba un consulat al Italiei si al Serbiei si sa nu aiba unul al Germaniei?„, se intrebau in vara presedintele CJT Constantin Ostaficiuc si deputatul  Forumului Democrat al Germanilor din Banat, Ovidiu Gant.

Decizia mentinerii Consulatului General al Germaniei la Timisoara a fost primita cu mare bucurie mai ales in randul comunitatii nemtilor stabiliti in Banat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...