Noutati :

Constructiile metalice sudate, tema de dezbatere la Universitatea Politehnica Timisoara

5 septembrie, 2018 - 05:19 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara si Asociatia de Sudura din Romania, sub egida Aliantei Romane a Universitatilor Tehnice (ARUT), organizeaza joi, 6 septembrie 2018, incepand cu ora 9.00, in Sala Polivalenta a Bibliotecii Centrale a Universitatii Politehnica Timisoara, o masa rotunda cu tema „Progrese in constructiile metalice sudate”.

Aparitia unor materiale noi eficiente, a unor procedee de sudare inovative, complexitatea noilor standarde europene din domeniul sudarii, cerintele ridicate referitoare la calitatea imbinarilor sudate, concomitent cu asigurarea sigurantei acestora in exploatare, formele estetice tot mai deosebite, presiunea termenelor scrute de executie conduc la necesitatea abordarii multidisciplinare a domeniului sudarii, precum si a reevaluarii invatamantului in aceasta directie. La ora actuala colaborarea intre arhitect, proiectantul de constructii metalice sudate si inginerul specialist sudor este esentiala.

Intalnirea isi propune dezbaterea problemelor enuntate si stabilirea unor recomandari cu caracter general in domeniul conceptiei si executiei constructiilor metalice sudate, precum si al invatamantului din domeniul sudarii.

Reuniunea va fi deschisa de rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Serban. Specialisti cu recunoastere internationala in domeniul constructiilor metalice si al sudarii, atat din industrie, cat si din invatamantul superior, din Germania, Austria, Spania, Portugalia, Bulgaria, Serbia, Ungaria si Romania vor lua cuvantul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...