Noutati :

Constructii modulare pentru elevii din Timisoara. ISJ cauta solutii pentru rezolvarea problemei spatiilor de invatamant

26 ianuarie, 2011 - 03:05 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

Mai multe scoli si gradinite din Timisoara vor fi obligate ca incepand de anul viitor scolar sa se mute din cladirile in care functioneaza acum. Motivul este ca acestea sunt fie retrocedate, fie vor intra in reparatii capitale.

Inspectoratul Scolar Judetean Timis cauta solutii pentru unitatile de invatamant care  sunt nevoite sa se mute din toamna, din cladirile in care functioneaza acum. S-a primit deja si o oferta din partea unei firme care doreste sa vina cu constructii modulare care sa fie ridicate in Timisoara si in care elevii sa isi continue activitatea.

Oferta a fost acceptata, in principiu de Inspectoratul Scolar, insa Primaria Timisoara este cea care trebuie sa vina cu banii. Astfel, Primaria este cea care va suporta costurile ridicarii acestor cladiri.

„Nu stim inca pretul acestor constructii modulare. Nu stim inca daca le vom inchiria sau vom merge pe varianta de a le cumpara. Totul depinde de pret. Urmeaza sa vedem care sunt ofertele de pret si cat este dispusa Primaria Timisoara sa plateasca pentru ele. Ofertele de preturi vor fi incluse in bugetul orasului pe acest an”, a explicat Halasz Francisc, inspector scolar general adjunct al judetului Timis.

Acesta a adaugat ca noile constructii modulare reprezinta cea mai potrivita solutie pentru rezolvarea situatiei spatiilor de invatamant. „Lumea nu trebuie sa isi imagineze ca este vorba de acele containere care sunt transportate pe vapoare. Sunt niste constructii modulare, se pot monta 200 de metri patrati pe zi, iar interiorul este unul modern. Ne asteptam ca dupa ce vom avea aceste spatii modulare sa avem cereri de mutare si de la alte scoli sau gradinite”, a declarat Halasz Francisc.

Primele unitati de invatamant care se vor muta in noile spatii modulare sunt Liceul de Arte Plastice, Gradinita nr. 22 de pe strada Paciurea, Gradinita nr. 45 si Gradinita cu program prelungit nr. 20 de pe Calea Lipovei. Cu exceptia cladirii in care functioneaza Gradinita nr. 45 care va intra in reparatii capitale, toate celelalte sunt retrocedate.

„Unitatea de invatamant care trebuie sa se mute urgent este Liceul de Arte Plastice pentru care se plateste de la Ministerul Educatiei, 30.000 de euro lunar ca si chirie. Pentru aceasta s-a gasit locatia si anume la Scoala Generala nr. 9 de pe bulevardul Liviu Rebreanu”, a mai spus Halasz. Pentru celelalte unitati de invatamant care urmeaza a fi mutate inca se cauta locatiile potrivite.

In Romania, doar Scoala Internationala Americana din Bucuresti functioneaza in astfel de spatii modulare, interiorul fiind dotat la cele mai inalte nivele.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...