Constantin Stroe, presedintele ACAROM: ‘Programul RABLA ar trebui desfiintat’!

Constantin Stroe, fost director al Dacia si actualul presedinte al ACAROM (Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania) este de parere ca programul Rabla ar trebui desfiintat pentru ca nu mai produce efectele dorite.

Potrivit lui Stroe, programul Rabla in actuala varianta a produs un efect negativ care trebuie inlaturat: „Acum Rabla are un volum mic de vouchere si a creat un fenomen de asteptare. O piata neagra care face mai mult rau decat bine”, a spus acesta pentru capital.ro.

In opinia acestuia, atunci cand progamul se va termina, producatorii vor avea mari probleme in a mai vinde masini noi. „Daca astazi dai unui om o masina mai ieftina cu 1.500 de euro, el se obisnuieste asa. Cand se va termina programul constructorii vor trebui sa vanda la un pret atat de mic incat nu vor mai avea niciun produs sau ar urca pretul si clientul nu ar mai cumpara” a declarat acesta.

Statul a emis anul acesta doar 3.000 de tichete valorice pentru persoane fizice si institutii publice. Insa, potrivit unei analize prezentate de Constantin Stroe, statul nu pierde nimic atunci cand ofera tichetele, pentru ca incaseaza mai mult din TVA, taxe si impozite pe salarii si taxe locale platite de producatorii auto. “La 100.000 de tichete, statul castiga 104%. Nu pierde nimic”, spune Stroe. Insa pentru ca programul Rabla sa functioneze, ar trebui emise mult mai multe tichete, este de parere fostul director al Dacia.

Sursa: capital.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Insa pentru ca programul Rabla sa functioneze, ar trebui emise mult mai multe tichete, este de parere fostul director al Dacia.”

    Pentru ca programul Rabla sa functioneze, ar trebui sa nu mai dati vouchere le cine vi se scoala voua, mafiotilor.

  2. In formula actuala toata lumea are de pierdut producatorii nu reusesc sa vanda masini deoarece 1 vou de 1500 E nu mai are puterea de atragere care o aveau 3 vou de 3800 lei , oamenii nu mai sunt atrasi de ofertele masinilor noi, piata neagra nu schimba in rau lucrurile din moment ce voucherele se tranzactioneaza cu 400-500 lei. Oamenii care au casat masinile sunt cei mai afectati au platit tractare + legalizari acte+ spaga la remat ( toata lumea cunoaste problema spagii ) care la unele centre ajungea chiar si la 1000 lei pentru eliberarea 1 voucher care astazi nici cu 400 lei nu il cumpara nimeni pe langa asta mai si expira si de la 2000 lei platiti per total ramai cu o hartie fara valoare. Cum se poate ca un program bun care a functionat in plina criza financiara ( anii 2000, 2011,) brusc nu mai produce efectele scontate 2012, dezastru total in 2013 cand noul ministru a reusit performanta de a termina total un program functional… Rusineeeee. Nu specula a distrus RABLA sau cum se spune elevat PIATA NEAGRA , ci guvernul care asa cum ne-am obisnuit deja din orice program bun si functional fac cu brio un fiasco iar dupa aceea il opresc mai repede decat sa in readuca la starea initiala… Psihologic cand la tv se anunta Logan cu 3700 E + 3 vouchere omul de rand cumpara, acum 5300 E + 1 voucher ….. Faceti singuri calculele . Cu deosebit respect Alin Baisan