Opinia Timisoarei

Constantin Ostaficiuc: Indemnam toti romanii sa nu se prezinte la Referendumul de duminica!

TIMISOARA. Presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, a indemnat timisenii sa nu se prezinte la vot, la Referendumul de duminica, organizat pentru demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu.

Intors de la sedinta Colegiului Director al PDL, care a avut loc la Bucuresti, Constantin Ostaficiuc a indemnat timisenii si toti romanii sa nu se prezinte la Referendumul de duminica pentru demiterea lui Traian Basescu.

Colegiul Director al PDL a decis de a indemna populatia Romaniei de a nu se prezenta la referendumul de duminica. Nu vrem sa luam parte la o lovitura de stat pe care nu dorim sa o legitimam. Faptul ca cei care organizeaza acest referendum nu a raspuns niciuneia dintre cerintele lui Traian Basescu, cerinte pe care in 2009, PDL le-a indeplinit la alegerile prezidentiale. S-au cerut camere video in sectiile de vot, PDL le-a pus, acum nu s-au aprobat. Apoi, listele de alegatori, se alegea printr-o declaratie pe propria raspundere pe liste suplimentare, acum e un talmes-balmes. Nu este niciun fel de posibilitate de a urmari daca exista sau nu vot multiplu. Datorita faptului ca nu exista infrastructura necesara la nivel national, nu se poate urmari procesul votului„, a declarat Ostaficiuc.

Ostaficiuc a mai apreciat ca liderii USL din Timis nu pot fi partasii unei eventuale fraude la Referendumul de duminica.

Nu cred ca liderii USL din Timis pot fi partasii nunei fraude, ii cunosc de multa vreme. Nu cred ca pot fi partasii unei fraude in ziua votului. Avand in vedere ca la alegerile locale, pentru Consiliul Judetean Timis prezenta a fost de sub 50% este evident ca in judet sa nu se poata realiza acel procent de 50%. Mizez pe faptul ca in Timis nu se va frauda printr-un ordin al liderilor partidelor in USL. Pe de alta parte vom lua masuri pentru supravegherea votului. Vom sesiza orice intentie care poate sa apara in procesul de votare. Vom fi prezenti in toate sectiile de votare si vom incerca sa asiguram o transparenta totala vizavi de procesul de votare. Ma bucura declaratia ministrului de interne care a spus ca va face filtre si va bloca orice incercare de turism electoral. Noi nu mergem la vot, nu avem cum sa facem fraude„, a mai spus Ostaficiuc.

Liderul PDL Timis a mai apreciat ca, dupa parerea lui, prezenta la vot, duminica, in Timis, va fi de aproximativ 30%.

Exit mobile version