Constantin Ostaficiuc: Indemnam toti romanii sa nu se prezinte la Referendumul de duminica!

TIMISOARA. Presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, a indemnat timisenii sa nu se prezinte la vot, la Referendumul de duminica, organizat pentru demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu.

Intors de la sedinta Colegiului Director al PDL, care a avut loc la Bucuresti, Constantin Ostaficiuc a indemnat timisenii si toti romanii sa nu se prezinte la Referendumul de duminica pentru demiterea lui Traian Basescu.

Colegiul Director al PDL a decis de a indemna populatia Romaniei de a nu se prezenta la referendumul de duminica. Nu vrem sa luam parte la o lovitura de stat pe care nu dorim sa o legitimam. Faptul ca cei care organizeaza acest referendum nu a raspuns niciuneia dintre cerintele lui Traian Basescu, cerinte pe care in 2009, PDL le-a indeplinit la alegerile prezidentiale. S-au cerut camere video in sectiile de vot, PDL le-a pus, acum nu s-au aprobat. Apoi, listele de alegatori, se alegea printr-o declaratie pe propria raspundere pe liste suplimentare, acum e un talmes-balmes. Nu este niciun fel de posibilitate de a urmari daca exista sau nu vot multiplu. Datorita faptului ca nu exista infrastructura necesara la nivel national, nu se poate urmari procesul votului„, a declarat Ostaficiuc.

Ostaficiuc a mai apreciat ca liderii USL din Timis nu pot fi partasii unei eventuale fraude la Referendumul de duminica.

Nu cred ca liderii USL din Timis pot fi partasii nunei fraude, ii cunosc de multa vreme. Nu cred ca pot fi partasii unei fraude in ziua votului. Avand in vedere ca la alegerile locale, pentru Consiliul Judetean Timis prezenta a fost de sub 50% este evident ca in judet sa nu se poata realiza acel procent de 50%. Mizez pe faptul ca in Timis nu se va frauda printr-un ordin al liderilor partidelor in USL. Pe de alta parte vom lua masuri pentru supravegherea votului. Vom sesiza orice intentie care poate sa apara in procesul de votare. Vom fi prezenti in toate sectiile de votare si vom incerca sa asiguram o transparenta totala vizavi de procesul de votare. Ma bucura declaratia ministrului de interne care a spus ca va face filtre si va bloca orice incercare de turism electoral. Noi nu mergem la vot, nu avem cum sa facem fraude„, a mai spus Ostaficiuc.

Liderul PDL Timis a mai apreciat ca, dupa parerea lui, prezenta la vot, duminica, in Timis, va fi de aproximativ 30%.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Regret hotărârea unui partid de a nu participa le ceea ce chiar înseamnă proces democratic. Iată ce speculează, fără gând de bună credinţă, acest partid : „Actualitate | Politic 18.308.612 persoane cu drept de vot sunt asteptate sa participe la referendumul din 29 iulie privind demiterea presedintelui, potrivit unei adrese a Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor transmisa Biroului Electoral Central si citata de Agerpres. Conform adresei privind situatia repartizarii pe judete, la data de 9 iulie 2012, a numarului de alegatori inscrisi in listele electorale permanente si posesori de carte de identitate, 18.308.612 persoane se afla pe liste, dintre care 15.714.403 sunt posesori de CI.”
  NU ŞTIM, PENTRU CĂ NU AM REGĂSIT NICI UNDE PRECIZAREA RESPECTIVĂ, ANUME: DIN CARE PERSOANE (CATEGORIE) ESTE COMPUS numarul de alegatori inscrisi in listele electorale permanente?… DAR ÎMI ESTE FOARTE CLAR CĂ ACESTA AR TREBUI, CEL PUŢIN DUPĂ CRITERIILE INVENTARIATE LA PRIMA VEDERE, SĂ FIE DETERMINAT ŞI LUAT ÎN CONSIDERARE ASTFEL, PENTRU VALIDAREA REFERENDUMULUI :
  NUMĂR DE PERSOANE ÎNSCRISE ÎN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE PE BAZA ULTIMULUI RECENSĂMÂNT(2003) ) +(plus) NR CETĂŢENI CARE AU DOBÂNDIT CALITATEA DE ALEGĂTORI ÎN INTERVALUL DE PÂNĂ LA DATA SCRUTINULUI -(minus) NR CETĂŢENI DECEDAŢI ÎN INTERVALUL DE PÂNĂ LA DATA SCRUTINULUI + NR CETĂŢENI CARE ŞI-AU REDOBÂNDIT DREPTUL DE A VOTA ÎN URMA EXPIRĂRII RESTRICŢIILOR IMPUSE DE LEGE ÎN INTERVALUL DE TIMP ENUNŢAT – NR CETĂŢENI CARE ŞI-AU PIERDUT DREPTUL DE A VOTA ÎN INTERVALUL ENUNŢAT + NR PRSOANELOR CARE AU DOBÂNDIT CETĂŢENIA ROMÂNĂ ÎN INTERVALUL ENUNŢAT – NR PERSOANELOR CARE AU RENUNŢAT LA/SAU ŞI-AU PIERDUT CETĂŢENIA ROMÂNĂ ÎN INTERVALUL ENUNŢAT + ALTE CATEGORII DE PERSOANE CARE AU DOBÂNDIT DREPT DE VOT – ALTE CATEGORII DE PERSOANE CARE AU PIERDUT DREPTUL DE VOT ÎN ACEST INTERVAL DE TIMP.
  Toate aceste calcule sunt necesare, logice şi nu deosebit de complicate şi ele ar trebui să existe , să fie efectuate de Institutul Naţional de statistică şi să fie cuprinse în Legea electorală şi în normele şi instrucţiunile de aplicare ale acesteia. Din toate discuţiile publice de până în prezent nu am reuşit să aud de la nici un personaj implicat administrativ sau politic în procesul electoral că se respectă acest minim algoritm sau sistem de clarificare a ceea ce reprezintă sintagma „numarul de alegatori inscrisi in listele electorale permanente”. Aceste calcule trebuie să fie făcute, dacă nu au fost până acum, de către statisticieni, informaticieni de profil, alţi specialişti. Noţiunile care se vehiculează în prezent, cu patru zile înainte de scrutin, sunt vagi şi subiective, născând dispute atroce, purtate cu mai multă sau deloc bună credinţă, dar cu patimă şi incomplet, în general din punct de vedere al argumentării solide şi multilaterale.
  AŞADAR, CE NE FACEM ? CUM REZOLVĂM ?? Dacă nu ţinem cont de problema aceasta nu vom avea rezultate convingătoare şi nici valabile, chiar dacă se validează. Desigur, dacă cvorumul se realizează chiar în condiţiile neluării în seamă a precizărilor privind numărul alegătorilor din liste actualizat (iată cuvântul lipsă) , principiul şi argumentarea valabilităţii rezultatelor vor prevala, dând câştig de cauză majorităţii voturilor exprimate, care vor include, măcar parţial, pe cele ale persoanelor nou dobânditoare de drept de vot…Dar dacă nu se realizează cvorumul iar baza lui de calcul este considerabil denaturată ca urmare a nesocotirii soluţiei de actualizare a numărului de persoane din listele electorale ??? Dar dacă ??? Guvernul, parlamentul, Institutul de statistică, Biroul electoral central, partidele politice susţinătoare au luat în calcul acest fapt ??? Când şi cum ??? ŞI NU E VORBA DECÂT DE ARITMETICĂ…

 2. ‘ai lasa-ma! V-ati concentrat in grup si ati tras concluzia cea buna. Nici nu ma asteptam la asa decizie din partea voastra. Deci cum? Victorie prin neprezentare? Misto. Ma bucur ca sunt conational cu voi – pdlistii. Macar am contraexemplu pentru oamenii normali la cap. Sunteti vanduti complet si iremediabil. Dependenti de ceea ce va sustine stilul de viata pana la blocaj intelectual. Folositi orice metode pentru a mentine starea actuala, fara sa va raportati o secunda la moralitate. Nu mai spun ca nu o aveti. Cat despre ipocrizie … voi faceti notiunea sa se simta umila. Va pup!

  • „Victorie prin neprezentare”?! Daca asa se va numi victoria statului de drept, a justitie si a democratiei eu sunt de acord cu ea! Nu legitimez lovitura de stat! Nu legitimez fraudarea referendumului! Nu ma prezint la vot!
   P.S. Si boicotul reprezinta un vot

 3. Pentru ce sa ma duc la vot? ca au plecat unii parlamentari la USL ca le-a fost lor mai bine si s-au trezit sa schimbe tot? Asta nu e normal! Cand a fost referendum pentru vot uninominal pur tot PSD-ul si PNL-ul strigau peste tot sa nu mergem la vot! Acum spun ca e lasitate! Un rahat de politicieni!

 4. la beregsau , in zilele trecute , fostul viceprimar brandusa silviu , invata profesoarele care sunt in sectia de votare . cum sa faca in asa fel ca sa iasa tot basescu, ca mai apoi sa traga iarasi cu artificii cum a muscat-o cand sa vazut iarasi vice’.
  chiar daca la beregsau , va scapa basescu de suspendare , pe voi cei din sacalaz , care ati fost pe la primarie , va asteapta zile de cosmar. dar cum se trage cu artificii si la bucurie , poate se trage cu artificii si la necaz, dupa 29 iulie. ce-a ce nu ai invatat ,,puiule” sa te linisteti. vice , nu vei mai ajunge ,,never” , dar s-ar putea sa ai alt loc la dna , si nu numai tu. ce zici….artificiiiiii

 5. AI EMOTII?INCEPE DEMASCAREA FURTURILOR VOASTRE.CHIAR DACA NU MERGETI,NOI TIMISORENII VOM MERGE,SI VOM SPUNE DA,DA,DA.(asta inca nu inseamna dna pentru voi,)URMEAZA

 6. ” trezirea” are dreptate! Basescu trebuie dat jos, dar ce poti crede cind vezi unii din pedelistii smecheri, trecuti la PSD in ultimul moment, si culmea, tot prietenii lor cistiga.