Consiliul Local pregateste comasarea a inca 6 scoli din Timisoara

Pentru a nu mai plati chirii foarte mari pentru functionarea unor scoli, Consiliul Local Timisoara pregateste un proiect de hotarare pentru comasarea unor unitati de invatamant. Tot pentru economie la bugetul local, CLT doreste sa reabiliteze termic cladirile scolilor din oras.

Petru Ehegartner, consilier local al PNL, propune un proiect de hotarare pentru comasarea unor scoli. Prioritatea zero fiind Liceul de Arte Plastice, care functioneaza acum intr-o cladire retrocedata, iar chiria este circa 30.000 de euro lunar. Problema acestui liceu este aproape rezolvata de catre Inspectoratul Scolar Judetean care a propus montarea unor module la Scoala Generala nr. 9 in care sa functioneze liceul.

„Dorim comasarea unor scoli pentru a scoate din sarcina bugetului local unele chirii care sunt impovaratoare. Sunt, in Timisoara, scoli cu un grad scazut de ocupare. Printre acestea si Liceul de Arte Plastice. Se va face o evaluare, iar in urma acesteia se va decide ce scoli urmeaza a mai fi comasate. Estimam ce este vorba de sase scoli care ar urma sa fie comasate”, a declarat Petru Ehegartner.

Din pacate, problema spatiilor nu a fost luata in calcul, daca sase scoli urmeaza sa fie comasate. Spatii mai mari ar fi la Liceul Agricol si la Liceul Azur, insa acestea nu ar putea gazdui scoli intregi.

Liberalul Petru Ehegartner mai propune un alt proiect, de reabilitare termica a cladirilor scolilor din Timisoara. „Se face o risipa a banului public. Economia care s-ar face cu aceste reabilitari va duce la o scadere a costurilor cu utilitatile de 30 la suta”, a declarat Ehegartner.

Acesta a gasit si solutia de finantare pentru costurile lucrarilor de anvelopare a cladirilor unitatilor scolare. Astfel, Primaria Timisoara ar putea sa vanda terenurile care apartin Primariei si care se afla cladiri private. „Sa se faca o evaluare a acestor terenuri si sa se incaseze pretul corect. Proiectul va intra, mai intai, in dezbatere publica si cel mai probabil la inceputul anului viitor va intra si in plenul Consiliului Local”, a mai subliniat Petru Ehegartner.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.