Noutati :

Consiliul Local da bani la Poli in functie de performanta si cere sa se acorde gratuitati la meciurile de fotbal pentru anumite categorii sociale

2 martie, 2011 - 03:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SPORT
2

Consiliul Local Timisoara pregateste contractul pe care il va semna cu clubul de fotbal alb-violet si anunta ca anul acesta se vor aloca mai putini bani in comparatie cu anul trecut. Mai mult, sumele vor scadea proportional, in functie de performanta.

Adrian Orza, viceprimar al Timisoarei, a anuntat ca intr-un fel va fi rasplatit locul intai in clanamentul national si in alt fel vor fi recompensate locurile doi sau trei, iar daca la finalul campionatului echipa de fotbal se va situa in josul clasamentului, nu va primi niciun leu.

Orza a explicat ca in acelasi protocol se va prevede ca minim 10% din contributia anuala se va duce catre Centrul de copii si juniori ai clubului. „Spatiile acestui Centru vor fi administrate de catre club. Ma refer la intretinerea lor. Va fi obligatia clubului sa le intretina. Clubul poate incheia protocoale cu scolile din Timisoara pentru cautarea de juniori”, a declarat Adrian Orza.

Consiliul Local va solicita si stabilirea de gratuitati pentru anumite categorii sociale. „Vrem sa existe gratuitati la meciurile de fotbal pentru copiii sub 14 ani, pentru persoanele cu handicap, pentru revolutionari, veterani de razboi si detinuti politici. Studentii si elevii peste 14 ani ar trebui sa plateasca bilet la jumatate de pret”, a mai spus Orza.

Conform viceprimarului, in acelasi contract va fi stipulata o clauza speciala si anume ca sefii clubului vor adopta un climat de fair-play si nu vor afecta imaginea Timisoarei.

„Si celelalte sporturi vor ramane in atentia noastra. De ecemplu cei de la rugby si-au adus jucatori de echipa nationala si au investitori din zona. Anul acesta deja tind la titlu. Din pacate la baschetul masculin rezultatele au fost invers proportionale cu sumele alocate”, a declarat Orza.

Anul trecut, Consiliul Local a alocat clubului alb-violet suma de 9 milioane de lei din care mai are de platit 1,8 milioane de lei restante. Consiliul Local Timisoara nu a decis, inca, ce suma va aloca pentru Poli. Viorel Sasca, presedintele Comisiei economice din Consiliul Judetean Timis a declarat ca CJT ar putea aloca pentru Poli 1 milion de euro in cazul in care va castiga campionatul . Iar daca va termina pe locul al doilea, suma va fi la jumatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Oamenii astia sint infractori de drept comun
    Nici nu s-a discutat in sedinta de consiliu ca ar urma sa se plateasca din bani publici sponsorizari in favoarea unei societati private si orza deja traimbteaza ca asa se va face
    Ei nu se gindesc ca din bani publici nu se pot face sponsorizari dar mai mult nu inteleg ca nenorocitii iau banii astia de la gura saracilor si se imbuiba ei

  2. Din nou Revolutionarii de cacaua, toti am facut revolutia si nu ne-am batut in piept pentru asta. De ORZA ce sa mai zic , un mare ZERO.