Noutati :

Consiliul Judetean Timis vrea sa isi vanda actiunile de la societatile comerciale la care este actionar, iar banii sa-i bage in drumuri

13 aprilie, 2011 - 03:11 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Comisia de analiza a situatiei privind actiunile CJT, formata la nivelul Consiliului Judetean Timis, a propus vanzarea actiunilor detinute in anumite societati comerciale. Banii astfel obtinuti ar putea fi alocati investitiilor la drumuri.

Viorel Sasca (PNTCD), presedintele Comisiei Economice din cadrul CJT spune ca CJT nu ar trebui sa impiedice unele investitii, doar pentru ca are niste actiuni la unele societati.

La Intercenter Service SRL, Consiliul Judetean Timis are 45% din actiuni, dar si teren. Numai din vanzarea actiunilor ar putea primi 2,3 milioane de lei. „S-a propus in cadrul comisiei de la CJT sa vindem terenul detinut, dar cu conditia ca actionarul majoritar, adica Ovidiu Tender sa cumpere si actiunile. Se va face o evaluare a terenului. Tender spune ca are o oferta serioasa de investitie si anume construirea unui hotel Hilton, pe locatia fostului Hotel International, acolo unde a fost vila lui Ceausescu. Intentia noastra este ca investitia sa se duca mai departe nu sa ii punem frane”, a declarat Viorel Sasca.

CJT detine terenul de la fostul Hotel International, dar si terenul de pe Calea Sagului unde a fost vechiul garaj al Partidului Comunist Roman. Aici functioneaza acum Intercenter Service SRL.

O alta societate la care actionar este si Consiliul Judetean Timis este Drumco. CJT are 30% din actiuni, iar din vanzarea acestora ar putea primi 1,3 milioane de lei. „La Drumco trebuie sa vindem actiunile la valoarea nominala, asa cum e prevazut in contract”, a mai spus Sasca. „Drumco este in cadere libera, trebuie sa facem ceva sa se miste lucrurile. E un blocaj”, a mai spus Sasca.

Consilierul Judetean propune ca din anii proveniti din aceste vanzari de actiuni, Consiliul Judetean Timis sa investeasca in infrastructura, mai exact in drumurile judetene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...