Noutati :

Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara sar in ajutorul refugiatilor din Ucraina, dar si a celor ramasi in zona de razboi

2 martie, 2022 - 09:23 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Drama pe care o traiesc in aceste zile refugiatii din Ucraina mobilizeaza Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara.

CITESTE SI: Casa Rusu si Rus Savitar, alaturi de refugiatii care fug din calea razboiului. Pana la 100 de locuri de cazare, transport, mese calde si asistenta medicala, oferite gratuit celor care ajung in Timis. Foto si video

Cele doua institutii au decis sa-i ajute cu ce pot pe pribegii plecati la drum cu copii de toate varstele si doar cateva lucruri aruncate la repezeala in bagaje.

Consiliul Judeteana a decis sa aloce bani din fondul de urgenta catre Crucea Rosie pentru cumpararea de medicamente, ce urmeaza sa fie duse celor care nu au reusit sa fuga din zona de razboi. Nu este insa singura masura ce va fi pusa in aplicare. Se pregatesc, de asemenea, spatii de cazare pentru cetatenii ucraineni care ajung in tara noastra.

Din informatiile pe care le avem, in momentul de fata, una dintre cele mai acute nevoi este cea legata de medicamente pentru persoanele care nu au putut sa se refugieze din calea conflictului. Vreau sa viram bani din fondul de urgenta CJ Timis catre Crucea Rosie, urmeaza sa stabilim detaliile in zilele care urmeaza. Timisul este pregatit sa primeasca refugiati: la Masloc, la Criciova si la Stiuca exista disponibilitate de cazare din partea comunitatilor. ISU Timis centralizeaza in continuare oportunitatile de cazare din judet, iar Jandarmeria s-a oferit sa contribuie cu spatii. Deocamdata, refugiatii din Ucraina au fost mai degraba in tranzit prin Romania, acestia s-au indreptat catre Europa, unde aveau rude cu care sa reintregeasca familia. Saptamana viitoare insa, se asteapta un val mai mare de refugiati. La nivel judetean cautam modalitati de integrare a refugiatilor pe piata muncii, mai ales ca se discuta despre acordarea unui permis de munca pentru cei care doresc sa inceapa o noua viata in Romania„, a anuntat pe pagina sa de Facebook presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

La randu-i, municipalitatea a demarat campania ‘Timisoara pentru Ucraina’, in cadrul careia s-au strans deja sume din donatii. Mai mult, au si fost achizitionate patru generatoare, care au ajuns la Cernauti. Mai mult, pentru ajutorarea refugiatilor au fost relocate fonduri in valoare de 200.000 de lei din campania Oxigen.

Primele patru generatoare au ajuns in aceasta dimineata (n.r. marti) in Cernauti, orasul infratit cu Timisoara. Incă unul este pe drum. Campania ”Timisoara pentru Ucraina” a pornit deja achizitiile si organizarea logistica cu un avans de 200.000 lei din fondul de rezerva al campaniei Oxigen pentru Timisoara. Aproape 46.000 de lei, in mai putin de 48 de ore. Aceasta este suma donata de cei peste 170 de donatori privati din #TimisoaraPentruUcraina. Banii vor fi folositi in achizitionarea imediata de medicamente si echipamente sanitare de urgenta„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Cei care doresc sa se alature prin donatii in bani au o cale simpla – pagina de internet
https://timisoarapentruucraina.ro/

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ba da in ajutorul nostru cand sare cineva?