Noutati :

Consiliul Judetean Timis preia 80% din actiunile Aeroportului Timisoara, dar nu le imparte in mod egal cu primaria!

29 aprilie, 2014 - 03:41 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consilierii judeteni si-au dat acordul sa preia 80% din actiunile Aeroportului din Timisoara. Restul de 20% apartin Fondului Proprietatea. Primaria Timisoara are si ea pretentii la aceasta preluare de actiuni.

Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis, a declarat ca, dupa ce CJT va prelua 80% din actiunile de la Aeroport, este dispus sa le imparta cu Primaria Timisoara, insa nu in mod egal.

Am promis ca Primaria Timisoara va fi partenerul nostru. Nu am spus ca vom imparti egal, 40-40%. Aeroportul va fi preluat in totalitate, mai putin pista si tot ce apartine de pista. Acolo apar cladiri pentru dirijarea traficului, semnalizari. In rest se trece absolut tot, inclusiv suprafata de teren”, a declarat Bojin.

De cealalta parte, primarul Timisoarei, Nicolae Robu a spus ca nu a discutat acest subiect cu Titu Bojin.

Nu am avut niciun fel de discutii pe acest subiect cu presedintele Consiliului Judetean. La vremea cand s-a pus problema daca vrem sa preluam aeroportul, atunci am convenit ca aeroportul sa fie preluat mai intai la CJ, mai bine ca 80% din actiuni sa fie preluate acolo si 20% sa ramana in proprietatea statului roman”, a spus Robu.

Primarul Timisoarei a mai spus ca Primaria nu va accepta rolul de figurant in preluarea actiunilor de la Aeroport, astfel ca decat sa fie in minoritate mai bine nu va participa.

Cred ca Primaria Timisoara nu poate accepta rolul de figurant in niciun context. Noi nu dorim sa fim pe undeva pe acolo. Daca CJ se simte in stare sa asigure un bun management al aeroportului din TImisoara, s-o faca. Nu-I nicio problema , sa asigure si bani pentru modernizarea lui, noi nu vrem sa ne agatam de acolo doar de forma. Eu personal nu accept mai putin de jumatate din actiuni. Nu sunt interesat decat in conditii de paritate. CLT va vota, el este suveran. Comunic cu Titu Bojin, ultima data am vorbit la stadion, la meci, am stat alaturi, am discutat, dar acest subiect nu l-am abordat. As prefera ca primaria, CL, sa nu fie deloc actionar la aeroport decat sa aiba mai putin de 50% din actiuni. Nu voi initia un nou proiect pe aceasta tema, in alti termeni decat cei conveniti deja. Am cerut mandat sa negociez cu CJ preluarea a jumatate din actiuni. Atunci era pe o ipoteza, acum s-a materializat. Nu am negociat inca. Nu am vazut inca documentul oficial prin care CJ sa fi intrat in posesia actiunilor. Nu pot sa incep negocierea pe vorbe. Nu stiu de ce nu se preia si pista, nu am discutat”, a spus Robu.

Ministerul Transporturilor va transfera catre autoritatile locale 80% din actiunile Aeroportului Timisoara, restul de 20% apartin Fondului Proprietatea. Cele 80% din actiuni vor fi preluate de Consiliul Judetean Timis.

Nu va putea fi preluata si pista aeroportului, deoarece aceasta are nevoie de o lege speciala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...