Noutati :

Consiliul Judetean Timis imparte 5,6 milioane de lei pentru 250 de proiecte culturale. Cea mai mare suma merge la Flight Festival

31 mai, 2022 - 01:35 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Au fost depuse 374 de proiecte cu cereri de finantare in cadrul programului TimCultura al Consiliului Judetean Timis. Dintre acestea au fost alese 250 care vor primi bani.

CITESTE SI: Intrare gratuita la expozitii si ateliere creative pregatite pentru copii, de 1 Iunie, la Muzeul National al Banatului din Timisoara 

Cele 374 de proiecte depuse au insumat 22 de milioane de lei, insa banii disponibili sunt doar 5,6 milioane, astfel ca lista celor care vor fi finantate a cuprins in cele din urma doar 250 de propuneri, dupa o analiza in detaliu pentru ca acestea sa corespunda criteriilor de selectie.

Atribuirea contractelor de finantare nerambursabila a tinut cont de mai multe criterii: valoarea culturala si artistica, originalitatea, capacitatea financiara si operationala a solicitantului, impactul, gradul de cofinantare, relevanta in dezvoltarea culturala a judetului, evidentierea multiculturalitatii, promovarea competitivitatii in randul elevilor, valorificarea patrimoniului cultural banatean cat si sustenabilitatea in timp a proiectului.

Rezultatele pot fi consultate pe pagina programului, www.timcultura.cjtimis.ro. Contestatiile pot fi depuse pana vineri, 3 iunie, ora 14.00, la Registratura Consiliului Judetean.

Cea mai mare concurenta s-a inregistrat la capitolul dedicat organizatiilor neguvernamentale. Acestea au depus proiecte cu o valoare totala de 13.5 milioane lei, raportat la bugetul disponibil de aproximativ 2 milioane de lei. In acest caz, punctajele actiunilor culturale finantate nu au coborat sub 75 de puncte. Beneficiaza astfel de fonduri nerambursabile festivaluri urbane, de jazz, literatura, cinema, magie, concerte simfonice, actiuni ce imbina stiinta si cultura, evenimente dedicate studentilor, cat si multe alte proiecte ce deschid actul cultural in intreg judetul.

Cea mai mare finantare a primit-o Flight Festival (400.000 de lei). De asemenea, 93 de primarii din judet au primit bani pentru organizarea de Rugi si diferite evenimente culturale traditionale.

TimCultura este un program de finantare nerambursabila al Consiliul Judetean Timis, prin care isi propune sa deschida actul de cultura si activitatile de tineret catre un numar cat mai mare de persoane. De asemenea, programul de finantare va contribui la dezvoltarea ofertei culturale timisene in contextul titlului „Timisoara, Capitala Europeana a Culturii 2023”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...