Noutati :

Consiliul Judetean Timis da 5 milioane de euro pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021

30 septembrie, 2015 - 01:14 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Cu trei abtineri, consilierii judeteni au aprobat alocarea sumei de 5 milioane de euro pentru Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. Banii vor fi virati insa doar in cazul in care Timisoara va fi desemnata sa intre in cursa pentru acest titlu.

Vreau sa votam in unanimitate tocmai pentru a demonstra ca CJ Timis este alaturi de Timisoara si, chiar daca proiectul a venit pe ultima suta de metri si nu a fost votat in comisii, ati vazut ca am discutat inainte de plen in comisiile reunite ale Consiliului Judetean, si eu sper sa se voteze in unanimitate suma de cinci milioane de euro pentru perioada 2017-2022. Banii se vor acorda doar daca castigam titlul de Capitala Culturala Europeana. In decembrie urmeaza prima etapa de selectie care va selectiona intre orasele ramase in concurs. Probabil ca vor ramane in jur de patru sau cinci si asta ne va da posibilitatea ca anul viitor sa discutam posibilitatea finantarii daca depasim etapa de selectie si sper sa o depasim, pentru ca Timisoara merita, de asta am si dat o suma care este suficient de mare daca ne uitam la alte judete. Si daca ne uitam la Craiova, judetul a dat patru milioane. Este adevart ca acolo s-au adunat cinci sau sase judete, care si ele dau bani pentru Craiova. La noi, si Aradul este in competitie, poate reusim in etapa a doua sa atragem si Aradul, Resita si Hunedoara inspre noi, pentru ca facem parte din aceeasi regiune”, a declarat Titu Bojin, presedintele CJ Timis inaintea votarii proiectului.

In final, proiectul nu a fost votat in unanimitate deoarece trei consilieri judeteni s-au abtinut de la vot. Este vorba de Marcel Mihoc, Traian Stancu si Petru Juravle.

Saptamana trecuta, consilierii locali au votat alocarea a 20 milioane de euro pentru acest proiect, iar banii vor fi alocati in aceleasi conditii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...