Noutati :

Consiliul Judetean Timis a impartit 9,2 milioane de lei primiti de la Guvern la primariile din judet. Vezi cum s-au distribuit sumele!

9 noiembrie, 2012 - 12:13 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Putin peste 9,2 milioane de lei a impartit Consiliul Judetean Timis, primariilor, banii fiind alocati de la Guvernul Romaniei pentru echilibrarea bugetelor locale si plata datoriilor cu o vechime mai mare de 90 de zile.

Din cei 9,2 milioane de lei, 942.000 de lei reprezinta suma pentru echilibrarea bugetelor, iar 8.292.000 lei a fost alocata pentru arierate, mai exact pentru facturile neachitate de primarii catre furnizori, facturi care au o vechime mai mare de 90 de zile.

Liderul consilierilor judeteni democrat-liberali si-a exprimat nemultumirea privind impartirea banilor, in cadrul unei sedinte extraordinare a CJ Timis. El a sustinut ca unele primarii conduse de primari PDL nu au primit deloc bani, insa presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin, l-a contrazis spunand ca nu exista nicio localitate care sa fi primit zero lei si i-a cerut lui Lelescu sa consulte toate cele trei tabele din proiectul de hotarare privind repartizarea sumelor.

Au venit bani de la Finante pe cele doua criterii pe care le cunoastem, pentru primarii, au venit bani pentru problemele sociale, pentru problemele persoanelor cu handicap, au venit bani pe Hotararea de Guvern 577- apa, canalizare si drumuri si au mai venit bani pe OG 7, bani care nu au mai venit de multi ani de zile, 7-8 ani, ordonanta a fost lasata lateral fiind o serie de procese pe rol de la primarii care au avut necazuri din punct de vedere al platii. A venit si o a treia serie de bani, pentru recuperarea arieratelor, de aceasta data fara conditionari”, a declarat, dupa plenul CJT, presedintele Titu Bojin.

Cei 8,2 milioane de lei au fost alocati de Guvern, judetului Timis, printr-o ordonanta de urgenta. Astfel,  4.732.000 lei au fost dati pentru achitarea arieratelor inregistrate in contabilitatea primariilor si a spitalelor fata de furnizori de bunuri, servicii şi lucrari, inclusiv a arieratelor aferente contributiei proprii la proiectele derulate prin programe nationale. De asemenea, suma de 3.290.000 lei a fost repartizata pentru achitarea arieratelor inregistrate in contabilitatea unitatilor administrativ teritoriale provenite din derularea programului de dezvoltare a infrastructurii din zona rurala.

Suma de 270.000 lei a fost distribuita pentru achitarea arieratelor inregistrate in contabilitatea unitatilor administrativ teritoriale provenite din derularea programului privind reabilitarea, modernizarea sau asfaltarea drumurilor de interes judetean şi local, alimentare cu apa, canalizarea şi epurarea apelor uzate, aprobat prin HG nr. 577/1997.

Vezi aici cum s-au impartit banii!

Da click aici si vezi Repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor pe 2012!

Da click aici si vezi repartizarea unor sume pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2012!

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...