Noutati :

Consiliul Judetean cere de la Primaria Timisoara cladirile in paragina de la Aerodromul Cioca

24 iunie, 2020 - 12:19 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis vrea sa preia cladirile Aerodromului Cioca de la iesirea din Timisoara pe DN6.

CITESTE SI: Medicul timisorean Dorel Sandesc: 200 de oameni la Terapie Intensiva e un lucru serios. De vina e comportamentul populatiei, nu face decat sa dea oxigen epidemiei 

Terenurile de pe Calea Torontalului km 3, cunoscute drept Aeroportul Utilitar Cioca, se afla in proprietatea Consiliului Judetean Timis, nu insa si cladirile care deservesc aerodromul. Acestea sunt in prezent detinute de Consiliul Local al Municipiului Timisoara, iar pentru modernizarea aeroportului utilitar este necesara transferarea constructiilor in proprietatea judetului, transmit reprezentantii CJT.

N-as vrea ca si acele cladiri sa se prabuseasca, asa cum se intampla cu imobilele centrale detinute tot de Primarie. Avem un plan concret si complex de dezvoltare a Aeroportului Cioca. Vrem sa il aducem la un nivel la care sa desfasuram acolo evenimente aeronautice, cultural-artistice, zboruri de agrement, aerotaxi, parasutism si multe altele. Pentru asta, am solicitat din nou Primariei transferarea cladirilor aerodromului in patrimoniul Judetului. Altfel, nu ne putem atinge de ele, fiind obligati sa asistam la degradarea lor pe zi ce trece. Ceea ce ne-am propus sa facem n-a avut Timisoara niciodata si posibil sa nu gasim niciunde altundeva in tara. Nu vrem doar sa repunem in functiune aerodromul pentru activitati curente de zbor, ci sa-l transformam intr-un punct de interes national pentru evenimente aeronautice, care sa aduca si venituri importante in bugetul judetului”, spune Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean.

In acest moment este in derulare licitatia pentru contractarea serviciilor de proiectare necesare certificarii Aerodromului. Au fost depuse doua oferte, acestea aflandu-se deja in evaluarea tehnica. Anul acesta, CJT a alocat trei milioane lei pentru investitii la Cioca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca mai degraba se darama Castelul Huniazilor detinut de CJT decat cladirile de la Cioca. Ce ziceti?

  2. De activitatea de parasutism se vor ocupa specialistele din organizatia de femei a partidului.

  3. Primaria Veche e un exemplu bun pentru a ilustra „grija” Primariei fata de cladirile vechi. Au preferat sa restaureze cu milioane de euro ruina de pe Alecsandri, pentru ca acolo cineva poate face o afacere (bar, club, restaurant, etc)

  4. @Dan.A… clădirea primăriei vechi este a Universității de Vest, iar investiția în clădirea de pe Alecsandri a fost/este undeva pe la 750.000 de euro…nu milioane de euro…

    • Cladirea este a primariei. UVT a primit spatii acolo de la primarie.
      Cladirea de pe Alecsandri costa mult mai mult de 750.000 euro. Sunt 2 contracte de peste 600.000 euro.