Noutati :

Consilierul poporanist Petrica Folica vrea sa blocheze o noua alocare de bani publici pentru renovarea Monumentului Rezistentei Anticomuniste din Banat

21 februarie, 2014 - 03:53 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: POLITIC
2

TIMISOARA. Dupa ce, anul trecut, a blocat tranzactia prin care PSD Timis si-ar fi achizitionat sediul de partid la un pret de dumping politic, consilierul local Petrica Folica a devenit incomod si pentru Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania.

Aceasta asociatie solicita 300.000 de lei de la bugetul local pentru reparatii la Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Banat, de la Padurea Verde. Am fost curios sa vad ce alte sume au mai fost alocate pentru repararea acestui monument si, asa, am descoperit ca, in ultimii doi ani, Primaria a mai alocat inca 340.000 de lei pentru renovarea acestui monument! Aproape 100.000 de dolari! Am fost acolo sa vad personal ce lucrari atat de scumpe s-au facut si, in afara de o alee betonata si niste placi de granit, nu s-a intamplat nimic care sa justifice cheltuirea acestor bani!”, s-a aratat revoltat consilierul PP-DD la saptamanala conferinta de presa a partidului.

Ba mai mult, consilierul detectiv a prezentat in doua fotografii paralele, efectuate la un interval de doi ani, ca sa demonstreze ca nu se observa nicio schimbare vizibila la modul cum arata monumentul de la Padurea Verde.

Sa nu se inteleaga gresit, sunt de acord cu existenta unui asemenea monument important, dar nu pot sa nu vad faptul ca banii alocati pentru reparatii sunt folositi in alt scop sau se fac deconturi de materiale uriase. Spre exemplu, nu-i posibil sa platesti 80.000 de lei pe doua placi de granit sau 180.000 pe sistemul de iluminare! Ceva nu-i in regula acolo si, pana la alocarea altor sume de la buget, am cerut documente justificative pentru modul in care au fost cheltuiti banii din 2012 pana in prezent”, a mai precizat Folica.

Acest subiect a fost abordat si de presedintele PP-DD Timis, Adrian Diaconu, care si-a exprimat speranta ca Parchetul se va autosesiza in acest caz.

“Infractiunile de deturnare de fonduri, in care se prejudiciaza bugetul local, nu sunt cercetate, neaparat, la plangerea prealabila. Parchetul se poate autosesiza sa vada cum se cheltuie banul public. Daca vezi aceeasi movila de pamant, unde se dau copiii pe gheata cu capacul de veceu, e clar ca cei aproape 100.000 de dolari care s-au alocat pana acuma de la bugetul local au fost cheltuiti pe altceva! Nu e posibil ca responsabilii banului public din Primarie doar sa semneze niste cereri de alocare de fonduri, fara sa urmareasca ce se intampla cu banii!”, sustine deputatul Adrian Diaconu, solicitand interventia organelor de cercetare penala.

Deocamdata, solutionarea cererii de alocare de fonduri venita din partea Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania a fost amanata pentru sedinta de marti, cand, la interventia lui Petrica Folica, se asteapta documente care sa justifice cheltuielile…Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bravo,ar trebui cine s-a ocupat de lucrari sa continue lucrarile pana ultimul ban alocat sa fie justificat real sa fie si amendat usturator pentru incercare de frauda…

  2. Sunt intru totul de acord cu acesti Domni,cu astfel de Oameni Romania poate fi schimbata in bine