Consilierul local Radu Toanca: Noua organigrama a administratiei Fritz, ilegala din start. Gafele sunt doar marketing infantil

TIMISOARA. Consilierul local al PSD, Radu Toanca, face ‘cronica unui esec anuntat‘. Acesta atrage atentia ca noua organigrama intocmita de administratia Fritz, dupa ce prima a fost suspendata de instanta, este tot ilegala. Toanca precizeaza ca proiectul de hotarare pe care Dominic Fritz vrea sa-l supuna votului in CLT nu e insotit de rapoartele de specialitate si nu are avizul Serviciului de Resurse Umane din Primaria Timisoara.

„Cronica unui eșec anunțat!
Noua organigramă a administrației Fritz încalcă prevederile Codului Administrativ
Am mai spus-o și repet că fiecare primar are dreptul de a-și alege echipa administrativă și că nu este firesc să fii obligat să “joci” cu echipa precedentului primar, fără să faci schimbările pe care le crezi de cuviință. Numai că administrația Fritz a transformat acest proces firesc de tranziție într-o mascaradă publică-ajunsă și în instanță-presărată de ilegalități, reglări de conturi și promovări profesionale dubioase ale unor activiști de partid (mai vechi sau racolați din funcționarii obedienți). Prima organigramă a administrației Fritz este anulată de instanță (se judecă pe fond) demersul din vara anului trecut reușind “performanța” de a încalca, la foc automat, principiile trasparenței și legalității care sunt obligatorii în orice demers administrativ. De aproape un an în primărie se guvernează haotic, cu două structuri paralele, cu atribuții, competențe și persoane suprapuse, cu încălcarea zilnică a deciziilor Curții de Conturi și a unor hotărâri judecătorești.

Proiectul de hotărâre privind noua organigramă este atât de prost conceput încât va fi anulat înainte de a produce efectele mult clamatei “reforme“ administrative cu care primarul Fritz se împăunează zilnic. În acest ritm probabil că procesele pe multiplele organigrame propuse se vor termina când administrația Fritz va fi deja istorie sau un vis urât terminat în sfârșit pentru populația Timișoarei, supusă unor experimente “progresiste” de toată frumusețea: frig în spitale, școli si apartamente, taxe și impozite mărite, mizerie pe străzi și în parcuri, obsesia bolnăvicioasă de a sifona bani publici prin firme fantomă etc.
Noul proiect de organigramă încalcă articolul 136 din Codul Administrativ care prevede rapoarte de specialitate pentru hotărârile de consiliu local, noua organigramă nefiind avizată de Serviciul de Resurse Umane din cadrul PMT, fiind din start ilegal.

P.S – Mai multe persoane mi-au atras atenția că gafele și ilegalitățile frecvente și repetate ale administrației Fritz nu sunt rodul unei naivități și necunoașteri legislative, ci un mod de marketing, infantil totuși, de a se victimiza public și de a da muniție trolilor useriști să clameze pe Facebook, campania de sabotaj la adresa pseudo-reformelor și o încercare disperată de a muta discursul public de la dezastrul real provocat în numai un an și jumătate de guvernare locală!”, a notat Radu Toanca pe pagina sa de Facebook.

In urma cu o saptamana, reprezentantii Primariei Timisoara au organizat o dezbatere publica pe marginea noii organigrame, la care Monica Pfeiffer, sefa Serviciului Resurse Umane,  a vorbit despre modificarile aduse noii scheme de personal, insa a evitat raspunsuri concrete la intrebarile punctuale puse de unii participanti la intalnirea online, majoritatea angajati ai municipalitatii care au cerut lamuriri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Dan A. spune:

  Domnule Toanca, poti sa ne explici pentru ce ai fost platit de mai bine de un an jumate incoace? Vtreo idee, vreo initiativa, un plan pe care l-ai dus la bun sfarsit? Esti consilier, aud doar critici, de parca ai fi analist politic la vre-un ziar.

  • Bebe spune:

   Ai vazut tu vreun socialist sa puna doua caramizi una peste alta ca sa arate ca o constructie? Ei stiu cu vorbele, stiu sa te faca sa crezi ca e lumina chiar daca ceasul arata miezul noptii.

 2. unu spune:

  ce fatza de rusofil are