Consilierul local PSD Radu Toanca: „Avem cel mai slab prefect!” Bacala: „Nu stiu cine e Toanca!”

Consilierul local PSD, Radu Toanca, l-a atacat pe prefectul de Timis, Mircea Bacala, despre care a spus ca este cel mai slab prefect al judetului motivand ca a adus un imens prejudiciu la bugetul local.  La randul sau, Mircea Bacala spune ca doar a respectat legea. Conform lui Toanca, din cauza ca Prefectura Timis a atacat in contencios administrativ hotararea de consiliu local prin care se dorea majorarea pretului gigacaloriei, s-a creat un prejudiciu de 17 milioane de lei la Colterm. Mai mult, din cauza ca Prefectura a atacat in justitie si taxa de tranzit, Timisoara pierde anual circa 10 milioane de euro. „Prin aceasta taxa se dorea ca TIR-urile din Bulgaria sau Serbia sau alte tari sa plateasca Timisoarei o taxa pentru distrugerea drumurilor, dar prefectul asta e bulgar, nu e roman”, a declarat Radu Toanca. Declaratiile lui Toanca au fost sustinute de Sorin Grindeanu, presedintele PSD Timisoara. „Faptul ca a fost atacata acea hotarare de Consiliu Local prin care am dorit impunerea unei taxe de tranzit a orasului, ne-a adus anumite minusuri. Doar pe ceea ce cumpara timisorenii ca si combustibil, o parte din acciza merge la Bucuresti, la fondul de drumuri. Doar pe acest segment, 10 milioane de euro merg la Bucuresti. Tot ce inseamna dezvoltare de infrastructura se face din banii timisorenilor, iar tranzitul TIR-urilor deterioreaza drumurile din oras. S-ar putea ca acest proiect sa se piarda in instanta. Efectul este ca se pierd niste bani cvare ar fi ramas in Timisoara, pentru investitii. Timisorenii isi platesc impozitul pe masini si daca plateau si taxa de tranzit, se producea o dubla impozitare”, a declarat Sorin Grindeanu. De cealalta parte, prefectul de Timis, Mircea Bacala, spune ca toate hotararile de Consiliu Local atacate in justitie de Prefectura au fost ilegale. „Nu stiu cine este Radu Toanca, nu raspund unei persoane pe care nu o cunosc. Eu raspund pentru legalitate. Daca orice cetatean al Timisoarei sau al judetului Timis ar sesiza o neregula, dupa o verificare atenta si daca s-ar dovedi ca acea neregula intr-adevar exista, as ataca in justitie. Toate HCL atacate de Prefectura au fost ilegale. Nu am atacat nimic dupa bunul meu plac. Ei sunt baieti destepti ca au reusit prin firmele apropiate lor sau chiar prin firmele lor sa semneze contracte avantajoase cu RATT, cu Drumurile Municipale, cu Coltermul, cu proiectantii sau arhitectii”, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

Consilierul local PSD, Radu Toanca, l-a atacat pe prefectul de Timis, Mircea Bacala, despre care a spus ca este cel mai slab prefect al judetului motivand ca a adus un imens prejudiciu la bugetul local.  La randul sau, Mircea Bacala spune ca doar a respectat legea.

Conform lui Toanca, din cauza ca Prefectura Timis a atacat in contencios administrativ hotararea de consiliu local prin care se dorea majorarea pretului gigacaloriei, s-a creat un prejudiciu de 17 milioane de lei la Colterm. Mai mult, din cauza ca Prefectura a atacat in justitie si taxa de tranzit, Timisoara pierde anual circa 10 milioane de euro. „Prin aceasta taxa se dorea ca TIR-urile din Bulgaria sau Serbia sau alte tari sa plateasca Timisoarei o taxa pentru distrugerea drumurilor, dar prefectul asta e bulgar, nu e roman”, a declarat Radu Toanca.

Declaratiile lui Toanca au fost sustinute de Sorin Grindeanu, presedintele PSD Timisoara. „Faptul ca a fost atacata acea hotarare de Consiliu Local prin care am dorit impunerea unei taxe de tranzit a orasului, ne-a adus anumite minusuri. Doar pe ceea ce cumpara timisorenii ca si combustibil, o parte din acciza merge la Bucuresti, la fondul de drumuri. Doar pe acest segment, 10 milioane de euro merg la Bucuresti. Tot ce inseamna dezvoltare de infrastructura se face din banii timisorenilor, iar tranzitul TIR-urilor deterioreaza drumurile din oras. S-ar putea ca acest proiect sa se piarda in instanta. Efectul este ca se pierd niste bani cvare ar fi ramas in Timisoara, pentru investitii. Timisorenii isi platesc impozitul pe masini si daca plateau si taxa de tranzit, se producea o dubla impozitare”, a declarat Sorin Grindeanu.

De cealalta parte, prefectul de Timis, Mircea Bacala, spune ca toate hotararile de Consiliu Local atacate in justitie de Prefectura au fost ilegale. „Nu stiu cine este Radu Toanca, nu raspund unei persoane pe care nu o cunosc. Eu raspund pentru legalitate. Daca orice cetatean al Timisoarei sau al judetului Timis ar sesiza o neregula, dupa o verificare atenta si daca s-ar dovedi ca acea neregula intr-adevar exista, as ataca in justitie. Toate HCL atacate de Prefectura au fost ilegale. Nu am atacat nimic dupa bunul meu plac. Ei sunt baieti destepti ca au reusit prin firmele apropiate lor sau chiar prin firmele lor sa semneze contracte avantajoase cu RATT, cu Drumurile Municipale, cu Coltermul, cu proiectantii sau arhitectii”, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De unde l-ati scos pe buhaitu asta de Tzoanca? O fi el slab prefectu,nu zic, dar nici cu Tzoanca nu mi rusine… Ce zici domnu Tzoanca, iti mai amintesti de accidentu ala de la care ai fugit?… si asta e numa una din faptele tale eroice. Te stim noi, timisorenii destul de bine, mai bine ai tacea, ar fi mai corect din partea ta