Consilierul local PNL din Timisoara, Vasile Ruset, acuzat de deturnare de fonduri din conturile Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti

UPDATE: Nicolae Robu, presedintele PNL Timis, a declarat ca nu cunoaste situatia in care a fost implicat Ruset, dar ca va discuta cu el.

Nu cunosc situatia domnului Ruset, voi discuta cu el. Am auzit ca sunt probleme, daca a gresit trebuie sa plateasca dar deocamdata eu nu am de ce sa il consider vinovat„.

____________________________

TIMISOARA. Consilierul local din Timisoara, Vasile Ruset, ales pe listele PNL, este acuzat ca a deturnat fonduri din conturile Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti. Conducerea unitatii de invatamant i-a desfacut contractul de munca profesorului si s-a adresat Parchetului.

Mihai Coloja, rectorul Universitatii Petrol – Gaze din Ploiesti, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro ca mai multi studenti ai acestei scoli superioare, care ar fi trebuit sa isi achite taxele la Universitate, au depus banii in conturile unor firme detinute de profesorul Vasile Ruset.

Am scolit studenti care ar fi trebuit sa isi achite taxele, ei si le-au achitat, dar banii, in loc sa intre in conturile Universitatii, au fost directionati catre una sau doua firme ale domnului Ruset. Am observat ca lipsesc banii, am mers pe fir si am descoperit intreaga intamplare„, a declarat Mihai Coloja.

Rectorul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti spune ca deocamdata nu are o estimare in privinta pierderilor, dar ca aceasta va fi facuta de organele de ancheta. Aceasta, deoarece conducerea Universitatii ploiestene s-a adresat procuraturii.

Universitatea din Ploiesti la care lucra Ruset, ca profesor, a luat decizia desfacerii contractului de munca al acestuia, dar si al unui alt profesor implicat in deturnarea de fonduri.

Vasile Ruset a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro ca nu are nicio vina si ca va colabora cu autoritatile in acest caz.

Situatia nu e asa cum s-a scris in presa, personal nu am nicio vina in acele presupuse acuzatii de furt. Voi colabora cu autoritatile si cu toate institutiile care se ocupa de acest caz. Va spun doar ca nu este asa cum s-a scris in presa. Detalii nu vreau sa zic deocamdata. Pana la urma se va lamuri situatia„, a declarat Ruset.

In urma cu cateva saptamani, opiniatimisoarei.ro va prezenta averea consilierilor locali din Timisoara. Iata ce se gaseste in declaratia de avere a lui Vasile Ruset.

Vasile Ruset castiga din invatamant peste 130.000 de lei pe an

Alesul local Vasile Ruset (PNL) are 2 terenuri intravilane impreuna cu sotia, unul de 600 mp si altul de 700 mp, cumparate in anii 2007 si 2008, la Sovata. Cei doi detin si un apartament in Timisoara, de 82 mp, achizitionat in anul 1991, dar si un Audi A1 fabricat in 2010. Vasile Ruset a acordat un imprumut de 40.000 de lei unei companii, potrivit declaratiei de avere. Datoriile lui se ridica la 21.500 de euro, pe care trebuie sa ii achite unei banci pana in 2022.

Anul trecut, Vasile Ruset a castigat 131.970 de lei din invatamant. Salariul de lector de la UPG Ploiesti a fost de 18.775 de lei, iar cel de manager de cercetare pe POSDRU de la Universitatea Politehnica din Timisoara de 113.195 de lei. A mai primit si 31.434 de lei ca expert pe termen scurt la un proiect.

Sotia lui a dus in casa 99.181 de lei ca director de proiect POSDRU in activitati de cercetare la Universitatea Politehnica Timisoara. Copiii celor doi lucreaza si ei. Unul este agent de vanzari, iar celalalt operator de date.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce profesor? Nu trebuia sa fie nici lector, asa cum se pare ca a fost incadrat la Univ de Petrol si Gaze din Ploiesti. Lucrarea de doctorat a fost respinsa de profesorul Duse Dan-Maniu de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

  2. O familie de geniu: Dupa o facultate facuta la apelul de seara si distinsa dna X a ajuns sefa la universitate, cu propriile eforturi si opinteli.