Noutati :

Consilierul judetean Marin Popescu trage un semnal de alarma: Mai e o luna pana incepe scoala si nu s-au inceput lucrarile de igienizare!

8 august, 2013 - 02:03 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Consilierul Judetean al PDL, Marin Popescu, fost inspector scolar general al judetului Timis, a semnalat faptul ca in scolile din judetul Timis nu au inceput lucrarile de igienizare, desi mai e o luna pana la inceperea anului scolar.

Consiliul Judetean Timis va avea, vineri, o sedinta extraordinara pentru rectificare de buget, banii vor fi impartiti primariilor din judet care la randul lor vor aloca fonduri la scoli.

Mai avem o luna pana la inceperea anului scolar si nu se intampla nimic din aceasta perspectiva, a igienizarii, reparatiilor si achizitiilor, la nivelul judetului. Ma astept ca maine, la rectificarea de buget alocarile sa fie consistente in zona educatiei, indiferent de culoarea politica a primarilor pentru ca normal ar fi ca educatia sa nu aiba culoare politica. E important ca alocarile sa fie mult mai mari in judet„, a spus Marin Popescu.

El a mai tras un semnal de alarma si in privinta navetei dascalilor care de multe ori nu isi primesc deconturile pe motiv ca nu exista buget.

Peste 1.000 de dascali fac naveta si nu li se deconteaza pe motiv ca nu exista buget. E o obligatie a statului si un drept al profesorului care nu se regaseste„, a mai spus Popescu.

Consilierul judetean a mai spus ca scolile din Secas, Ghizela si Brestovat au nevoie urgenta de reparatii si ca spera sa le fie alocate fonduri in sedinta CJ in care se face si rectificarea de buget.

Nu inteleg de ce s-au grabit cu sedinta asta de Consiliu Judetean, in conditiile in care multi consilieri judeteni sunt plecati la cursuri de formare. Daca PDL formeaza cvorumul, ne vom retrage, dar e greu de crezut, avand in vedere ca e nevoie de jumatate plus unu din consilieri la aceasta sedinta„, a mai precizat consilierul PDL.

Potrivit lui Marin Popescu sunt necesari 800.000 lei pentru igienizari si reparatii curente in scolile din Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Diaconu asta e chiar dus cu pluta! Sa ai tupeul sa spui ca acoperisul e gata dupa 2 ani cand parintilor elevilor de la Loga li s-a comunicat oficial ca toata lucrarea va dura 10 luni e din categoria…noaptea mintii!!!!