Noutati :

Consilierii locali rectifica bugetul Timisoarei, dar inca nu dau bani pentru Poli. Vezi aici ce proiecte sunt pe ordinea de zi a sedintei!

12 iulie, 2011 - 10:16 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Sedinta importanta la Consiliul Local Timisoara. Alesii municipali se intalnesc in plen sa voteze rectificarea bugetului local, precum si alte proiecte: mutarea elevilor de la Liceul de Arte sau reabilitarea Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati „Podul Lung”.

Bugetul Timisoarei se modifica incepand din aceasta saptamana.  Mai exact, este suplimentat bugetul pentru capitolul Invatamant, care mai primeste aproape 7 milioane de lei. Si la capitolul Cultura, recreere si religie se suplimenteaza bugetul cu peste 2 milioane de lei. La fel si pentru Asigurarile si Asistenta Sociala. In plus, pentru Locuinte, servicii si dezvoltare publica, consilierii locali mai aloca aproape 2 milioane de lei. Inca 3 milioane de lei se iau de la alte capitole si se adauga la Combustibili si energie. Cei mai multi bani, peste 4 milioane, vin din imprumuturi.

Inca nu se dau bani pentru Poli

Alb-violetii mai asteapta pana sa primeasca bani de la Consiliul Local. Desi in urma cu cateva saptamani, primarul Timisoarei declara ca la rectificarea de buget se vor aloca bani pentru echipa de fotbal a Timisoarei, hotararea nu se afla pe ordinea de zi.

„Nu se dau inca bani, pentru ca nu se stie unde joaca Poli. Nu putem sa dam bani acuma, pentru ca nu stim situatia echipei”, ne-a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei. De altfel, tot marti, alesii locali voteaza contractarea unui imprumut de 4,31 de milioane de lei de la Ministerul Finantelor Publice.

Pe ordinea de zi se mai afla si un proiect privind transmiterea unor imobile, constructii si teren cu destinatia de gradinite, din administrarea Timisoarei in cea a Ministerului Educatiei, prin Inspectoratul Scolar Timis. Motivul? Guvernul Romaniei a primit un imprumut cofinantat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru reabilitarea, consolidarea, extinderea si dotarea cu mobilier a unor gradinite. Asadar, si in Timisoara vor fi reabilitate, pentru inceput, 3 gradinite. Pentru a putea fi renovate, acestea trebuie trecute in patrimoniul ministerului. Inspectoratul Scolar a propus Gradinita cu program prelungit nr. 2 de pe strada Herculane, Gradinita cu program prelungit nr. 12 de pe strada Axente Sever si Gradinita cu program prelungit nr. 48, de pe strada Dragasani. La finalizarea lucrarilor insa, imobilele vor trece din nou in administrarea Consiliului Local Timisoara.

Reabilitari se vor face si la Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilitati „Podul Lung Timisoara”. Cladirea a fost incadrata la constructiile cu risc seismic ridicat de prabusire la cutremur, asadar necesita interventii la structura de rezistenta si nu numai. Centrul de Zi este singurul din oras la care sunt ingrijiti copii cu dizabilitati severe. Pana la reabilitarea imobilului, copiii care beneficiaza de ajutor fie au fost mutati, fie beneficiaza de ingrijire la domiciliu.

Consilierii locali se vor mai pronunta si asupra participarii orasului, in calitate de membru fondator, la Asociatia „Timisoara Capitala Culturala Europeana”, asociatie care sa sprijine, prin diverse actiuni, demersul Timisoarei de a deveni Capitala Culturala Europeana. Pentru asta trebuie insa sa aloce cate 100 de lei pe an pentru asociatie. cInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce afacere este asta? CLM-ul imprumuta bani de la Ministerul Finantelor si vrea sa-i dea unei societati private care are in proprietate o echipa de fotbal.
    Orza asta este afacere cu parfum de DNA

  2. Foarte bine ca nu da bani pentru echipa X. Foarte bine! Dupa atatia ani de subventionare a echipei de fotbal, performanta a fost ca multi baieti au trait REGESTE pe banii nostri. Cat despre prestigiu si renume: POLI SUNTEM NOI! Adica NU EI! Si nu vreau ca niste imbuibati sa profite in vreo-un fel de pe urma banilor timisorenilor. Vreau ca din banii publici sa avem cu totii de castigat. Adica cei care contribuim cu bani la banii publici.

  3. prost esti mai anonim. imprumutul nu e pt poli,