Noutati :

Consilierii locali din Timisoara si-au votat cursuri de pregatire de peste 100.000 de lei, pe Litoral

29 iulie, 2016 - 04:03 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii locali se vor pregati temeinic pe Litoral cu ajutor unor cursuri organizate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Dupa ce au discutat minute bune pe aceasta tema, alesii au decis sa voteze un proiect in acest sens, prin care sa-si asigure costurile pentru scoala si cazare din bugetul local. Cu 14 voturi pentru, consilierii isi pot pregati deja bagajele.

Consilierii locali si-au alocat 107.271 de lei din banii publici pentru pregatire profesionala. Pentru cursul in sine, Primaria va plati 25.650 de lei, pentru transport au fost alocati 14.121 de lei, in timp ce pentru cazarea celor 27 de consilieri locali vor fi pusi de-o parte 67.500 de lei.

Proiectul a trecut cu 14 voturi pentru, 6 impotriva, si doua abtineri, din moment ce la sedinta au fost doar 22 de consilieri. Consilierii care au cerut aceste cursuri, subliniind necesitatea pregatirii in materie de administratie, au fost: Grigore Grigoroiu, Lucian Caldararu, Adelina Tarziu, Lorenzo Barabas, Daniela Maris, Adrian Lulciuc, Ciprian Mihok si Stefan Sandu, de la PNL, si Ion Ardeal Ieremia din grupul PSD.

Au fost consilieri care s-au impotrivit proiectului.

Cred ca e o chestie de credibilitate in fata cetatenilor, sa aratam ca nu ne intereseaza o vacanta la mare, si putem invata unele lucruri si aici„, a spus in cadrul sedintei consilierul PSD Luminta Tundrea.

Un alt consilier local a sugerat intocmirea unei adrese catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, prin care sa ceara ca aceste cursuri sa se tina si la Timisoara, pentru a scuti din banii de cazare si a elimina orice discutii din partea opiniei publice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cata nesimtire! In primul rand, se presupune ca sunt nepregatiti pentru joburile lor. In al doilea rand, ei nu sunt asimilati in randul functionarilor publici. Faptul ca se cheltuie banii publici pentru vacantele lor personale ar trebui sa dea de gandit Curtii de Conturi.

  2. Nu plesnesc de atata nesimțire consilierii ăstia? De ce dracului au candidat? Ca sa-și facă vacante pe litoral probabil și cu familia, pe banii noștri? Adică este ca și cum as candida pe un post de medic și după sa cer sa mă trimită la facultate! Intolerabil! Criterii politice murdare!