Opinia Timisoarei

Consilierii locali au votat Masterplanul: Timisoara are viziune pentru urmatorii 10 ani

TIMISOARA. Controversatul Masterplan intrat luni in dezbatere publica a primit marti votul alesilor locali, care pana la urma au aprobat varianta propusa de Primarie pentru Conceptul general de dezvoltare urbana.

Desi atat timisorenii, cat si unii consilieri au acuzat ca Masterplanul nu este realizat asa cum ar trebui, acestia din urma i-au acordat votul necesar proiectului ce sta la baza Planului Urbanistic General.

Initial, consilierii PNL au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, insa nu au primit voturile necesare retragerii. Executivul Primariei a acuzat ca gesturile alesilor sunt de fapt unele politice.

„Cred ca unii s-au grabit pentru ca au transformat acest Masterplan intr-un subiect politic. Au facut-o cu putin dezechilibru, ca sa fiu elegant. Cred ca, in general, ar trebui sa tratam subiectele importante cu masura si cu echilibru. Universitari si arhitecti de renume au lucrat la acest Masterplan, alaturi de specialisti europeni, nu l-au facut angajati ai Primariei”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

Proiectul a trecut in cele din urma, fara a fi luate in seama propunerile timisorenilor care au participat la dezbaterea publica organizata cu doar o zi inainte de vot. Urmeaza ca, pe baza acestui Concept general de dezvoltare urbana, sa se realizeze Planul Urbanistic General al Timisoarei, PUG ce va fi valabil 10 ani.

CITESTE SI: Masterplanul transforma Timisoara intr-un sat urban. Planurile Primariei de dezvoltare a orasului, bazate pe o viziune mai mult veche decat noua

Exit mobile version