Consilierii liberali, ingrijorati de abuzurile USR-iste (P)

Consilierii locali PNL Timișoara se arată îngrijorați de modul dictatorial în care administrația Fritz-Lațcău se ocupă de domeniul public. Consilierii liberali spun că USR-iștii iau decizii de capul lor fără să se consulte cu timișorenii și mai ales fără să țină cont de specificul orașului. Implicarea în proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii este mult sub așteptări și de aceea liderii USR încearcă să ascundă acest eșec într-o perdea de fum creată de acțiuni pompieristice care distrug orașul.

S-a constatat ca titlul de Capitala Culturala Europeană nu ne-a adus turistii de la sine. Cu 2-3 expozitii de prima mana (si acelea organizate de Consiliul Judetean) nu faci pe nimeni sa se urce in avion si sa vina incoace din partea cealalta a Europei. Brusc, pentru a acoperi esecul s-a declansat actiunea „hotii de pamanturi”, ilegalii care „de zeci de ani sug banul orasului”, posesori de cladiri, chioscuri si amplasamente ilegale, mare parte dintre ele pe malul Begai , dar si alte foste baza sportive ale intreprinderilor de pe vremuri. Am ajuns sa stim chiar si valoarea pamantului „furat”.

Pe vremuri, fiecare roman care pășea in vest trebuia sa faca fata etichetei de hot, ca doar „toti romanii sunt hoti!”. Acum, orice proprietar de toneta sau terasa din oras trebuie sa se simta ilegalist si hot. Ca asa vrea administratia care a promis luna de pe cer si ne-a adus namolul de pe fundul canalului.

Ceva curatenie, organizare trebuie. dar de ce abia acum? Si de ce nu la concret, locatie cu locatie? Si, nu mai construim nimic, nu aducem in legalitate nimic, nu mai impunem standarde minime de functiuni, dotari si arhitectura? Care este scopul? Am vrea sa vedem macar o idee, un tel, o directie in perspectiva. Nici urma de asa ceva”, spune consilierul local PNL, Ștefan Sandu.

Au fost închise de aproape un an două frizerii centrale cu o tradiție de peste 50 de ani! Acum au terminat florăria din centru! Oare câți bani nu au fost încasați la buget datorită răzbunării inexplicabile aplicate micilor întreprinzători români? Poate într-o zi o să intereseze pe cineva … După chioșcurile de ziare, de mezeluri, sifon, ouă, lapte oare cine mai urmează ?”, se întreabă consilierul local PNL, Simion Moșiu

Este ciudată această campanie anti-românească lansată de șefii administrației locale din Timișoara. De ce oare toți românii sunt infractori și hoți în ochii lor? De ce oare cei care au alte opinii sunt sub-oameni? Eu am luptat împotriva unui regim totalitar pentru a trăi în libertate și în democrație și văd că zi de zi USR-iștii încearcă să ne ducă înapoi în dictatură. Eu mă simt jignit de fiecare dată când acești oameni îi atacă pe foștii edili ai orașului acuzându-i de tot felul de ilegalități pe care le bănuiesc de parcă ar fi anchetatori nu slujbași ai timișorenilor. Buni răi cum au fost foștii primari ai orașului nostru au muncit din greu pentru a face ceva și nu i-am auzit jignind sau acuzând pe cineva de ceva. Mai mult, ei au fost aleși de timișoreni să lucreze pentru oraș așa că dacă îi acuză de ilegalități ar fi bine să aibă și ceva probe pentru că indirect acuzația merge către cetățenii acestui oraș. Înțeleg că trebuie să își ascundă incompetența administrativă sub câteva acțiuni de imagine dar nu pot fi de acord să îi jignească pe timișoreni”, a spus consilierul local PNL, Lucian Căldăraru.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Antonia spune:

  PNL = apendicele infect al PSD ului. Ați ajuns sa va bateți pe votanți aur:))). Campanie antiromânească. Nu toți românii sunt hoții doar voi de la PNL sunteți
  . De 30 de ani furați Timișoara că și în codru . exact cum fura acum USR

 2. Dan A. spune:

  PNL ar trebui sa se ingrijoreze de cei doi PNL-ist gasiti incompatibili de ANI, caci aceia incalca legea. Exemplele date de ei sunt de fapt abuzuri ale unora care incalca legea, dar „erau in interesul timisorenilor”, adica „scopul scuza mijloacele”, sau „las’ ca merge si asa”.

 3. Craul spune:

  Ce interesant. Cum s-a luat decizia de taiat capusele, cum.s-a ingrijorat PNL printr-un articol platit.

 4. Radu spune:

  Imi aduc aminte ce dezastru a făcut Robu (PNL) pe Popa Șapcă unde cozile au rămas până la Iulius Mall, doar că acum sunt pe două benzi. Ce prosteală era cu semaforișoara, când stăteam toți ca proștii în intersecții, nu trecea nimeni și ne gândeam ce semoafare inteligente ne-a pus Robu. Și palmieri… penibilul dra–lui. Parcul copiilor care era un adevărat teren cu capcane unde copiii se puteau accidenta. Iar Robu, care săptămânal nergea la coaforul de pe Republicii (la coafor, nu la frizerie) să se vopsească, era ca cioara vopsită. Îngâmfat, bătrân și penibil. Sunt timișorean, străbunicii mei s-au născut în Timișoara iar mie mi-era rușine cu un primar ca Robu. Poate pt cei veniți în Timișoara era doar un individ penibil de care râdeau, dar pe mine mă durea ca orașul meu să aibă un asemenea cimpanzeu. Prefer un neamț, cam aerian dar bine intenționat și cu bun simț.

  • Mirela spune:

   Acest Neamț este orice, dar nu cred că o persoană ce a venit misionar acum câțiva ani și stătea în hostelul bisericii iar acum sta in vila pe o stradă centrala a făcut acest lucru strict din bune intenții și cu bun simt. Se vede in oraș cat de bun gospodar este. Și da, Robu într-adevăr devenise penibil și sper sa avem de unde alege la viitoarele alegeri.

 5. Un alt timisorean spune:

  Asa vorbesc consilierii ăstia de parca noi, populatia, n-am fost acasa in acesti 30 de ani, de parca avem memorie scurta si nu mai tinem minte ce s-a intamplat in oras (si țara) in acesti ani.
  Toți au fost si sunt la fel, numai si numai dupa interese fie proprii, fie de grup sau fie de partid…Problema e ca n-avem de unde alege, indiferent de culoare politica. Candidatii sunt fara valoare…