Consilierii judeteni vor aproba investitia de la Covaci unde se construieste un Parc tehnologic pentru energie alternativa

TIMISOARA. Consilierii judeteni vor discuta in sedinta de plen de la sfarsitul acestei luni daca sunt sau nu de acord cu construirea unui parc tehnologic pentru energie alternativa in localitatea Covaci pe 15 hectare de teren.

Concret, pe cele 15 hectare de teren de la Covaci vor fi montate panouri fotovoltaice si va fi construita o cladire multifunctionala care va facilita administrarea parcului.

Constructia parcului ar urma sa se faca cu bani europeni, prin Programul Operational Regional, dar si cu contributia Consiliului Judetean Timis.

Asadar, bugetul total este de aproape 50 de milioane de lei, din care valoarea eligibila a proiectului este de 38,8 milioane de lei, iar cea neeligibila de 1,4 milioane de lei. TVA-ul se ridica la 9,5 milioane de lei, conform proiectului de hotarere al CJT.

Proiectul urmareste dezvoltarea economica si sociala la nivelul Polului de Crestere Timisoara si crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea firmelor din domeniul tehnologiilor de productie a energiei din surse regenerabile.

Conform proiectului, constructia efectiva a parcului ar urma sa fie de 24 de luni si numai in faza de executie s-ar crea 50 de noi locuri de munca. Dupa ce Parcul tehnologic va fi finalizat vor fi create 288 de locuri noi de munca.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gore spune:

    Cum sa apara 288 de locuri de munca ?
    E o prostie.