Consilierii judeteni se tem ca spatiile din Bastion se dau inainte de licitatii, asa ca au intrat in comisia de atribuire

Politicienii care fac parte din Consiliul Judetean Timis nu contenesc sa spuna ca spatiile de la Bastionul „Theresia” s-ar fi dat inainte de organizarea licitatiilor. Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, neaga aceste zvonuri, in timp ce consilierii cer sa faca parte din comisia de licitatii care va stabili preturile si chiriasii.

Discutia a fost deschisa, in plenul CJT de luni dimineata de PSD-istul Marcel Mihoc, care a spus ca a intrat in posesia unor documente prin care a aflat ca cele patru societati care au dreptul de a intra in Bastion prin prelungirea contractelor ocupa deja 2.500 mp de la parterul cladirii reabilitate. In plus exista si nelamuriri cu privire la chiriile pe care le vor plati chiriasii reveniti in spatiu, dupa 3 ani de pauza.

„Nu vrem sa ne trezim in ianuarie ca spatiile sunt date deja si noi aflam cu jumatate de ora inainte. La nivel teran sunt 5.000 mp, 2.500 mp sunt dati deja, am calculat”, a spus consilierul PSD. In acest context, Marcel Mihoc a solicitat ca din comisia de licitatie prin care se va stabili chiria pentru fiecare spatiu sa faca parte si cate un reprezentant al fiecarui partid care face parte din CJT.

Amendamentul a fost acceptat, consilierii alesi fiind urmatorii: Marcel Mihoc – PSD, Dan Preunca – PDL, Leontin De Maio – PNL si Marius Carceie – PNTCD. Comisia va fi completata de personal tehnic din administratia judeteana.

Consilierii au avut un proiect de hotarare prin care se stabileau si tarifele serviciilor de interes judetean pentru anul 2011, proiect in care erau incluse si tarifele de pornire pentru spatiile din Bastion, in functie de activitatea firmei doritoare. La propunerea lui Leo De Maio, toate prevederile care se refereau la Bastion au fost eliminate, pentru a se face un proiect de hotarare separat. „Am solicitat sa retrageti preturile pentru Bastion din proiecul cu noile tarife, vrem sa fie o discutie unitara, despre asocieri, preturi, chirii. Aceste aspecte sa fie discutate separat atunci cand sunt discutate spatiile, cand se stie ce spatii sunt si cum sunt ele impartite”, a motivat De Maio.

Constantin Ostaficiuc a precizat ca zilele urmatoare se va face o masurare finala a spatiilor de la Bastion. „Imi doresc sa fie licitatiile odata, ca sa nu mai existe aceasta marota ca spatiile sunt date! Nu i-am repus in functie nici pe chiriasii vechi. Maine, arhitectul vine cu un releveu clar al parterului. Se vor hasura exact spatiile de pe vechiul contract. S-au remasurat absolut toate spatiile. Nu ma opun la existenta unui noi proiect separat. Noi, din 25 noiembrie am preluat cheile Bastionului si platim noi cheltuielile acum”, a subliniat liderul CJT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...