Consilierii judeteni au renuntat la votul electronic in favoarea celui traditional, prin ridicarea mainii

TIMISOARA. Sistemul electronic de votare al Consiliului Judetean Timis functioneaza ca la carte, insa consilierii judeteni au decis sa voteze traditional, prin ridicarea mainii. Vor sa se vada… la fata cand voteaza!

Desi sistemul electronic de votare, introdus odata cu amenajarea salii moderne si multifunctionale de la CJT, pe vremea presedintelui Constantin Ostaficiuc, functioneaza excelent si foarte eficient, consilierii judeteni par sceptici si au decis sa voteze ca odinioara prin simpla ridicare a mainii.

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin a fost cel care a propus sa se voteze prin ridicarea mainii, iar ceilalti consilieri judeteni, cu exceptia unuia singur, au fost de acord. Motivul: „sa ne vedem la fata cand votam„. De altfel, Bojin a propus ca la inceputul fiecarei sedinte sa se stabileasca modul de votare.

El a mai adaugat ca, la data de 1 septembrie, se va semna un nou contract pentru gestionarea sistemului electronic, urmand ca dupa aceasta data sa fie afisate si numele consilierilor judeteni si votul acestora.

Va reamintim ca si in mandatul trecut Titu Bojin s-a incapatanat sa voteze prin ridicarea mainii si sa nu foloseasca votul electronic, dupa ce a fost nemultumit de rezultatul votului la o sedinta de consiliu judetean in care se propunea organizarea unui referendum pentru desfiintarea judetului Timis. Convins, probabil, atunci ca tehnica moderna i-ar fi jucat feste si nu consilierii s-au incapatanat sa nu arunce banii pe fereastra pentru organizarea acelui referendum.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...