Consilier al ministrului Nita retinut de DNA. Este acuzat intr-un dosar de mita de 1,4 milioane de euro

Un consilier al ministrului Nita a fost retinut de DNA. Este vorba despre Ioan Mihaila, membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, precum si consilier al ministrului Constantin Nita. A fost retinut impreuna cu Eugen Bradean, director de trading la Hidroelectrica, cei doi fiind acuzati intr-un dosar de mita privind vanzarea de energie in valoare de aproape 263 de milioane de euro.

Eugen Bradean, director de trading la Hidroelectrica, si Ioan Mihaila, membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei si consilier al ministrului Constantin Nita, au fost retinuti, miercuri, de DNA, intr-un dosar de mita privind vanzarea de energie in valoare de aproape 263 milioane euro.

Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Bradean, de complicitate la luare de mita si la dare de mita, se precizeaza intr-un comunicat de miercuri seara al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit anchetatorilor, luna aceasta, Ioan Mihaila, in calitate de membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA și consilier al ministrului delegat pentru Energie a promis unui alt membru din acelasi Consiliu, denuntator in cauza, 1,4 milioane de euro pentru ca acesta din urma sa voteze favorabil incheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani, de vanzare a energiei electrice catre o anumita societate comerciala din Romania, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei, aproximativ 262.980.000 de euro), ceea ce reprezentau conditii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...