Noutati :

Conservatorii timiseni sunt de acord cu protestele de strada impotriva proiectului de la Rosia Montana, dar cu conditia ‘exprimarii limitate’

1 noiembrie, 2013 - 07:23 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: POLITIC
0

Protestele de strada impotriva proiectului de la Rosia Montana si o initiativa legislativa care promoveaza dreptul pensionarilor de a sprijini ONG-urile au fost doua dintre temele abordate de liderii timiseni ai Partidului Conservator la saptamanala conferinta de presa.

“Orice protest trebuie privit ca un apanaj al democratiei, al esentei democratiei, dar exprimarea publica a unui punct de vedere trebuie sa se incadreze in anumite limite! Suntem de acord cu protestele de strada impotriva proiectului de la Rosia Montana cata vreme acestea se incadreaza in limitele legii! In momentul in care protestatarii blocheaza strada, opresc circulatia sau devin violenti nu mai putem vorbi de acele limite rezonabile si, prin urmare, nu mai putem fi solidari cu oamenii iesiti in strada”, a precizat vicepresedintele PC Timis, Mircea Preunca.

In viziunea sa, conservatorii promoveaza spiritul de dreptate si tocmai de aceea nu pot fi de acord cu gesturile extreme. In acest context, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de afaceri si Turism, a explicat ca, contrar celor relatate de presa, anul viitor nu vor aparea taxe noi si nu se pune nici problema cotei unice.

“Cresterea bazei de impozitare se refera la marirea numarului de contribuabili care platesc impozite si taxe prin scoaterea lor din zona gri sau neagra a economiei. Exista contribuabili persoane juridice care nu platesc nici un impozit la stat. Din 2014 am impus acea cota forfetara, usor de suportat, care va aduce in economia reala mii de firme. Nu cred ca 85 de bani pe zi e mult pentru o pensiune din mediul rural, la fel cum nu cred ca 450 de lei pe an poate aduce un hotel la sapa de lemn!”, a declarat Maria Grapini, dezvaluind ca tocmai a semnat, impreuna cu un coleg deputat, o initiativa legislativa care sa permita pensionarilor redistribuirea a 2 la suta din venituri catre ONG-uri sau institutii de protectie sociala.

“Orice om are dreptul de a dispune liber de banii sai. In acest sens, cerem ca pensionarii sa poata distribui 2 la suta din venituri catre ONG-uri, fundatii sau institutii de protectie sociala. In acest fel s-ar restabili etica si echitatea sociala, iar pensionarii ar simti utilitatea unui gest de ajutorare a aproapelui”, a pledat lidera PC Timis pentru initiativa sa legislativa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...