Noutati :

Confirma! Klaus Iohannis la Timisoara!

10 decembrie, 2014 - 01:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Asa cum a promis, presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, anunta ca vine la Timisoara, la implinirea unui sfert de veac de la Revolutia din Decembrie 1989. El va lua parte la manifestarile organizate la Timisoara in 16 decembrie.


Asa cum am promis, pe 16 decembrie voi lua parte, la Timisoara, la ceremoniile dedicate implinirii a 25 de ani de la Revolutia din 1989. Nu e simbol mai puternic si nici data mai intensa: pe 16 decembrie as vrea sa fim cat mai mulți acolo si sa ne amintim de eroii nostri de la Timisoara si de faptul ca anul acesta se implineste un sfert de veac de cand ei nu mai sunt. Vreau ca acest moment sa fie un legamant ca tot ceea ce am castigat in Decembrie 1989 nu vom pierde niciodata!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Este de asteptat ca presedintele Klaus Iohannis sa ia parte la sedinta festiva a Consiliului Local care va avea loc la Opera Romana in 16 decembrie, de la ora 15.00.

Iata programul complet pregatit de Primaria Timisoara pentru aniversarea Revolutiei!

marti, 16 decembrie:

Asociatia Altar – Asociatia Luptatorilor din Timisoara Arestati in Revolutie
09.00 – Vizita la Penitenciarul Popa Sapca – prezentare carte despre Revolutie, expozitie foto
12.30 – Vernisaj expozitie cu tema Revolutia din 1989 la Opera Nationala Romana
15.00 – Sedinta festiva a Consiliului Local Timisoara dedicata comemorarii a 25 de ani de la Revolutia Romana – Sala Operei Nationale Romane
17.30 – In memoriam traseul Revolutiei – procesiune cu torte si lumanari din locul de unde a inceput Revolutia, casa pastorului László Tökés, pe traseul: Piata Sfanta Maria – B-dul. 16 Decembrie 1989 – Podul Traian – B-dul. Regele Ferdinanad – Catedrala Mitropolitana din Timisoara. Alaiul se va opri si va depune lumanari si candele pe treptele Catedralei, in memoria tinerilor ucisi in Revolutie.
18.00 – Moment Corul Contrast al Operei Nationale Romane din Timisoara. Piese in memoriam eroilor-martir, care s-au jertfit acum 25 de ani pentru libertatea noastra. Moment de aducere aminte si reculegere pe treptele Catedralei Mitropolitane.
18.30 – Biblioteca Judeteana Timis marcheaza 25 de ani de Libertate printr-o noua editie „Lecturi aprinse” pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timisoara
19.00 – Concert de colinde sustinut de Corul National de Camera Madrigal la Opera Nationala Romana. Conducerea dirijorala: Anna Ungureanu.

Asociatia Altar – Asociatia Luptatorilor din Timisoara Arestati in Revolutie
20.00 – Momente de reculegere si aprinderea de candele in Piata Victoriei in memoria victimelor revolutiei romane din Decembrie 89

Asociatia 17 decembrie a ranitilor si a familiilor indoliate din revolutia 1989
23:45- Liturghie la Biserica Martirilor din Timisoara, str. Dumitru Juganaru (fosta Albac) nr.10

miercuri, 17 decembrie – Zi de doliu

Prin HCL nr. 112/14.12.1993 – privind declararea zilei de 17 decembrie – zi de doliu pe raza municipiului Timisoara, toate institutiile si autoritatile publice de pe raza municipiului Timisoara sunt obligate ca in ziua comemorarii sa arboreze drapelul de stat al Romaniei in berna.
Asociatia 17 decembrie a ranitilor si a familiilor indoliate din revolutia 1989
07:30 – Primirea invitatilor din tara, la sediul asociatiei, Calea sagului nr.7
10:00 – Slujba de pomenire a eroilor martiri – Catedrala Mitropolitana din Timisoara, depunere de coroane
12:00 – Slujba de pomenire a eroilor martiri la Biserica Martirilor din Timisoara, str. Dumitru Juganaru (fosta Albac) nr. 10, depunere de coroane
13:30 – Deplasare la Cimitirul Eroilor
14:00 – Slujba de pomenire a eroilor martiri si parastas la Cimitirul Eroilor, depunere de coronae
17.17 – Lansarea cartii asociatiei, sala de consiliu a PMT
19:00 – Moment de reculegere cu lumanari in memoria eroilor – martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989 din Timisoara pe treptele Catedralei Mitropolitane

joi, 18 decembrie

Forumul Revolutiei din Decembrie 1989 Libertatea – Timisoara
18.30 – Comemorarea a 25 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989 pe scarile Catedralei Mitropolitane Timisoara – colinde si corul Teologic din Timisoara, depunere de candele in Memoria Eroilor Martiri

vineri, 19 decembrie

09.00 – Simpozion “Timisoara 25 de ani de la declansarea Revolutiei Romane” organizat de Fundatia Nationala a Revolutiei din Decembrie 1989 Timisoarain colaborare cu Forumul Revolutiei din Decembrie 1989 Libertatea – Timisoara, Asociatia 16 Decembrie Timisoara 1989 si Asociatia Revolutionara Fratie, Egalitate, Colaborare, Cooperare. Locatie: Aula Magna a Universitatii de Vest Timisoara.
17.30 – decernare titlu Cetatean de Onoare lui Robert Dornhelm – Filarmonica Banatul Timisoara
18.00 – in cadrul proiectului „Dupa 25 de ani” va avela loc proiectia „Recviem pentru Dominic”, un film de Robert Dornhelm, regizor austriac de origine romana, nascut in Timisoara. Robert Dornhelm a fost nominalizat in mai multe randuri la premiul Oscar pentru filmele sale documentare. Filmul „Recviem pentru Dominic” nominalizat la Globul de Aur la categoria „Cel mai bun film strain”, a fost realizat in decembrie 1989 in timpul Revolutiei din Timisoara si este inspirat de o intamplare reala cu caracter autobiografic. Proiectia va avea loc la Filarmonica Banatul Timisoara
19.30 – Concert Requiem in re minorde Wolfgang Amadeus Mozart interpretat de corul si orchestra Filarmonicii Banatul – la Filarmonica Banatul Timisoara. Soliști: Crina Vezentan, soprana la Opera Nationala Romana Timișoara, Andrada Ioana Rosu, mezzosoprana la Opera Nationala Romana Cluj-Napoca, Tiberiu Simu, tenor la Opera Nationala Romana Cluj-Napoca, KS Walter Fink, bas bariton la Opera de Stat din Viena, dirijor: Wolfgang Groehs – Austria, dirijor cor: Lucian Onita-Filarmonica de Stat Banatul Timișoara.
Filmul „Recviem pentru Dominic” si concertul Requiem in re minor de Wolfgang Amadeus Mozart vor fi proiectate pe doua ecrane amplasate in Piata Victoriei.

Ii invitam pe toti timisorenii in Piata Victoriei, unde vor putea urmari cu emotie ce s-a intamplat la Revolutia Romana, celor care au trait zilele de sfarsit de decembrie 1989 le reamintim acele momente care au marcat definitiv soarta poporului roman, iar tinerilor care atunci poate nici nu erau nascuti le reiteram ideea ideea de a sti cui trebuie sa le fie recunoscatori pentru felul in care traiesc astazi.

sambata, 20 decembrie

In 20 decembrie 89 Timisoara a devenit primul oras liber de comunism din Romania.

Asociatia Memorialul Revolutiei 16-22 decembrie 1989 Timisoara
Pelerinaj la Bucuresti “Pe urmele cenusii Eroilor – Martiri timisoreni disparuti in Revolutie”. Urmasii si membrii familiilor indoliate vor face un Pelerinaj la Bucuresti „Pe urmele Martirilor si a Cenusii Eroilor timisoreni” disparuti in Revolutia din Decembrie 1989. Se vor depune coroane in Piata Universitatii, la monumentul din Piata Revolutiei, la Crematoriul „Cenusa”, la Cimitirul Eroilor, la “Biserica suspendata” din Popesti-Leordeni, unde se va oficia o slujba de pomenire langa gura de canal Castaforum, locul in care s-a aruncat cenusa Eroilor Martiri timisoreni disparuti in Revolutia de la Timisoara
09.00 – Simpozion “Timisoara 25 de ani de la declansarea Revolutiei Romane” organizat de Fundatia Nationala a Revolutiei din Decembrie 1989 Timisoarain colaborare cu Forumul Revolutiei din Decembrie 1989 Libertatea – Timisoara, Asociatia 16 Decembrie Timisoara 1989 si Asociatia Revolutionara Fratie, Egalitate, Colaborare, Cooperare. Locatie: Aula Magna a Universitatii de Vest Timisoara.

Piata Victoriei
19.00 – Concert Rock pentru Revolutie
Trupe invitate:
Pro Musica
Phoenix
RibljaČorba
Bajagai Instruktori

duminica, 21 decembrie

Asociatia Memorialul Revolutiei 16-22 decembrie 1989 Timisoara

Pelerinaj la Slatina, jud. Olt „Pe urmele Martirilor timisoreni disparuti in Revolutie”. Se vor depune coroane la Troita Eroilor Romani din centrul orasului – Unitatea Militara de Politie din Slatina (Poarta II) – si la Spitalul Judetean Slatina, apoi va avea loc o slujba de pomenire, depuneri de coroane, urmata de rugaciuni si colinzi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar domnul presedinte ales Johannis timisoreni spera ca veniti singur si santeti bine venit dar fara Ponta,Iliescu si cei din clica lui ca astia mai ales iliescu ar trebui sa fie la Rahova

    • Numai singur!Fara un vasile blaga,fara mihai razvan ungureana,ce cauta indivizii astia aici?In rest,palaria la pamint!La doua mandate,d-l Johanis!