Noutati :

Conferintele Regionale ‘Solutii de finantare si garantare a proiectelor de investitii pentru intreprinderi mici si mijlocii’, in discutii la Timisoara

27 aprilie, 2018 - 08:13 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Revista REPORTER ECONOMIC in parteneriat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si Banca Transilvania organizeaza in data de 3 mai 2018, incepand cu ora 10.00, in Sala BEGA a Centrului Regional de Afaceri (CRAFT) al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, conferinta regionala: ”SOLUTII DE FINANTARE SI GARANTARE A PROIECTELOR DE INVESTITII PENTRU INTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII”.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Se inchide pentru o luna strada Popa Sapca, la Timisoara. Cand se opreste traficul

Evenimentul isi propune sa prezinte o serie de platforme de finantare pentru firmele romanesti si modul de accesare a acestora, sursele de finantare ale acestui moment, oportunitatea garantarii investitiilor in business, bani guvernamentali si fonduri europene pentru finantarea companiilor.

Programul START-UP NATION 2018 – Antreprenorii vor putea obtine si in cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru infiintarea unor afaceri mici si medii.

Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societatile din spatiul rural sau urban, infiintate dupa data de 31.01.2018, avand domenii de activitate precum productie de bunuri, IT, industrii creative sau servicii.

Programul IMM INVEST ROMANIA – Un proiect de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii, elementul de noutate fata de programele anterioare constand in acordarea de facilitati de garantare in cuantum de 80% pentru credite de investitii pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau infiintare de centre de agrement. Adresabilitatea programului este extinsa pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putand opta pentru credite garantate in proportie de 50% pentru capital de lucru si / sau realizarea de investitii pana la valoarea maxima cumulata de 10 milioane de lei.

Principalele TEME DE DISCUTIE se vor axa pe urmatoarele subiecte:

– Programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene etc.);
– Accesarea programelor START-UP NATION 2018, IMM INVEST ROMaNIA;
– Instrumente de garantare si contragarantare pentru finantarea firmelor;
– Caracteristicile produselor de creditare, garantare si contragarantare;
– Rolul bancilor in dezvoltarea mediului de afaceri. Produse si solutii inovative;
– Modele de succes in antreprenoriat (reprezentanti ai IMM-urilor care au reusit aplicand Programul Start Up Nation 2017);
– Piata de consultanta juridica si fiscala dedicata dezvoltarii companiilor de orice fel;
Consultanta pentru accesarea fondurilor europene.

Informatii suplimentare la tel. 0720/882855, e-mail: [email protected], dl. Stere CREtU – Redactor sef Revista Reporter Economic.

CITESTE SI: Vant din pupa pentru vaporase pe Bega, la Timisoara. Momentul in care pornesc in cursa. Oficial, solutia ajunge pe masa Guvernului Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...