Noutati :

Conferinta Internationala de Stiintele Vietii, la Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara

24 mai, 2018 - 09:04 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Timp de doua zile, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ‘Regele Mihai I al Romaniei’ din Timisoara are loc Conferinta Internationala de Stiintele Vietii, concomitent cu Congresul Mondial pentru Agricultura ‘Save agriculture, save environment and save earth’.

Conferinta acopera o gama larga de subiecte din domeniul Stiintelor Vietii (agricultura, horticultura, biotehnologie, prelucrarea agroalimentara, gestionarea agriculoa, cresterea animalelor) cu scopul de a crea un cadru stimulativ pentru interactiunea sau schimbul de experiente intre participanti si pentru prezentarea ultimelor rezultate ale cercetarilor, idei si concepte inovatoare.

Conferinta Internationala de Stiintele Vietii reuneste experti si cercetatori din peste 30 de tari. Participantii vot avea ocazia sa prezinte rezultatele cercetarilor lor intr-un mediu relaxat, multidisciplinatr si stiintific.

La deschiderea lucrarilor au fost prezenti viceprim-ministru, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu; prefectul judetului Timis, Eva Andreas, presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra; presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, Valeriu Tabara.

Sunt onorata sa fiu prezenta la aceasta deschidere. Sper ca in urma dezbaterilor care au loc in zilele urmatoare, atat expertii veniti dinafara granitelor Romaniei, cat si reprezentantii USAMVB sa traga concluzii care sa se transforme in niste concepte clare privind viziunea mediu si agricultura, metode pe care noi ar trebui sa le implementam privind efectul schimbarilor climatice. A doua componenta a deplasarii mele la Timisoara a fost si in calitatea mea de ministru al mediului si reprezentant al Guvernului PSD-ALDE, sfatuindu-ma si cu ceilalti ministrii, ca doua dintre grupurile de lucru pe care Ministerul Mediului le va avea in desfasurare incepand cu 1 ianuarie 2019 privind presedintia Consiliului Uniunii Europene sa inceapa aici la Timisoara, chiar in prima jumatate a lunii ianuarie. Este vorba despre reuniunea expertilor pe tot ce inseamna efectele schimbarilor climatice si reuniunea expertilor privind gazele cu efect de sera”, a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

La finalul discursului, rectorul Cosmin Popescu i-a inmanat Gratielei Gavrilescu o diploma de excelenta si i-a multumit ca este alaturi de USAMVB.

De asemenea, ministrul Mediului a recomandat Universitatii sa mai organizeze, la Timisoara, o conferinta pe conceptul de economie circulara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Idioata ,,asumata,, care ne mananca banii dintr-un fotoliu de ministru ,a venit la Timisoara..A venit sa ne convinga sa
    ucidem animale,in loc sa,, convinga ,,banditii sa nu mai distruga padurile.Merita batuta cu pietre,cretina!!