Conducerea TVR a fost demisa. Cine i-ar putea lua locul lui Stelian Tanase

Potrivit legii, Cosiliul de Administratie si presedintele director general al TVR Stelian Tanase se considera demisi.

Comitetul liderilor din Parlament va trebui sa propuna un nou CA, care sa fie supus votului senatorilor si deputatilor.

Dragnea: Sefia interimara va fi asigurata de un om respectat din TVR

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca propunerea coalitiei pentru sefia interimara a Televiziunii publice va fi „un om respectat din TVR”, care nu are niciun fel de apartenenta politica, scrie mediafax.ro.

Propunerea pe care noi o s-o transmitem la comisii pentru aceasta perioada de interimat nu va fi o propunere politica, va fi o propunere serioasa, un om respectat din TVR, care nu are niciun fel de apartenenta politica si care pe aceasta perioada de interimat va colabora cu noi, cu comisiile de Cultura, cu Guvernul„, a spus Dragnea.

Seful PSD a precizat ca, in perioada de interimat, presedintele director general al TVR va lucra cu Guvernul si cu Parlamentul pentru a veni cu un pachet legislativ de relansare a Televiziunii publice.

Presedintele director general al TVR, Stelian Tanase, a declarat, miercuri, in Parlament, ca situatia TVR este atat de „grava” incat doar un sir de masuri guvernamentale pot salva institutia, sustinand ca datoriile TVR s-au strans in lipsa sprijinului de la Guvern si de la Parlament.

Stelian Tanase a luat cuvantul in plen in timpul dezbaterii rapoartelor de activitate ale Televiziunii publice pe anii 2013 si 2014,

Situatia televiziunii nu mai este la indemana managerilor televiziunii. Situatia este atat de grava, lucru pe care in mai multe rapoarte catre Guvern si Parlament am facut vorbire, incat nu se poate rezolva printr-un sir masuri, nu exista o singura masura care sa salveze televiziune, pe care trebuie un Guvern sa si le asume„, a explicat Stelian Tanase.

Presedintele director general al TVR a spus ca de-a lungul timpului au fost luate masuri care au afectat situatia financiara a televiziunii, precum limitarea segmentului platitorilor de taxa TV pentru persoane juridice si schimbari in legislatia publicitatii. in aceste conditiile, datoriile au crescut. Mai mult, Stelian Tanase sustine ca in 2013 Guvernul a promis televiziunii ca va lua masura indexarii taxei TV, insa acest lucru nu s-a mai intamplat. in baza acelei promisiuni, insa, TVR a contractat un credit care a ajuns sa afecteze apoi si mai mult situatia grava a datoriilor ce nu puteau fi platite.

„Am venit la Televiziunea romana mostenind o datorie de aproape 180 de milioane de euro. Mi s-a promis atunci un sprijin, existand o majoritate de 70% (in Parlament – n.r.). Daca ne uitam la spiritul raportului rezulta ca nu ne-am preocupat si datoriile au crescut. Au crescut in lipsa unui cadru legislativ si a unor hotarari absolut necesare pe care Guvernul ar fi trebuie sa le ia. Din pacate, nu le-a luat”, a spus Stelian Tanase.

Acesta a precizat ca a venit in mai multe randuri cu propuneri cu privire la masuri pe care Guvernul sa le aprobe, precum indexarea taxei, amnistia fiscala, stergerea datoriile, schimbarea regimului publicitatii la TVR, reesalonarea datoriilor. „Nu am reusit sa obtinem niciuna din aceste masuri”, a spus Tanase.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.