Noutati :

Conducerea Primariei Timisoara vrea sa imparta 2 hectare de teren tinerilor pana in 35 de ani. Unde sunt parcelele!

8 decembrie, 2013 - 10:51 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Lupta intabularilor continua la Primaria Timisoara. Zeci de tineri proaspat casatoriti, care n-au implinit varsta de 35 de ani, ar putea primi teren pentru a-si ridica o casa, daca birocratia nu sta iarasi in calea fericirii acestora.

Viceprimarul Traian Stoia a anuntat, vineri, ca reprezentantii Primariei Timisoara lucreaza in prezent la intabularea a 2 hectare de teren, aflate in patrimoniul municipalitatii, undeva in zona Lunei.

Acolo au gradini localnicii, insa, daca ideea viceprimarului de a imparti terenul pentru tineri are ecou si este apreciata in Primaria Timisoara, acestia ar trebui sa-si ia adio de la legume.

„Suntem pe cale de a intabula foarte repede un teren pe 2 hectare, in zona Lunei, pe strada Pelicanului. Sunt 2 hectare folosite de prin anii ’70 de locuitorii din zona ca teren, gradina, teren arabil. Nu le luam gradinile, intabulam terenul, sa fie foarte clar. Nu plateau nimic, sigur, dar inainte vreme se dadeau asa numite gradini unde fiecare isi punea 5 rosii si niste cartofi”, a explicat Traian Stoia.

Edilul spune ca cele 2 hectare sunt foarte utile. „O sa vedem daca se poate face ceva cu el. Putem sa dam cate 500 de metri la familii de tineri. Nu stim inca ce vom face cu el, sunt terenuri pe care trebuie sa le gasim si sa le dam in interesul comunitatii. Am discutat, primarul este suta la suta sigur de acord sa se dea teren la tineri”, a conchis Stoia.

Va reamintim ca precedenta impartire de parcele pentru tineri casatoriti a fost un mare fiasco pentru primaria Timisoara, deoarece au trecut ani buni de la momentul aparitiei legii si pana la distribuirea efectiva a acestora.

Asta din pricina faptului ca terenurile identificate pentru parcelare erau in litigiu. Procedura a trenat cu anii, pana la lamurirea situatiei juridice a pamantului, iar foarte multi tineri si-au pierdut locul de pe listele primariei Timisoara, deoarece in acest rastimp indelungat au depasit varsta de 35 de ani impusa de lege.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. strada Pelicanului este in Ghiroda Noua (Crisan), langa pescarie si nu in Lunei.

    Aproximativ 16 mii de metri patrati sunt acolo, deci vreo 30 de locuri de case.