Opinia Timisoarei

Conducerea Primariei Timisoara se gandeste serios sa inceapa sterilizarea in masa a cainilor fara stapan

TIMISOARA. Am putea scapa de cainii vagabonzi din oras, daca Primaria Timisoara gaseste banii necesari. Edilii inclina spre sterilizarea cainilor fara stapan si poarta de mai bine de o luna discutii cu diverse ONG-uri timisorene.

Problema cainilor comunitari este una mai veche in Timisoara. La ultima numaratoare, pe strazile din oras misunau aproape 8.000 de caini fara stapan, pentru care municipalitatea cheltuie cate 60.000 de lei lunar. Pentru sterilizarea in masa ar fi nevoie de o suma uriasa, deoarece doar sterilizarea unui singur animal ar putea costa chiar si 150 de lei.

„Suntem de o luna in dialog cu asociatii cu privire la strategia pe care o vom adopta. In perioada aceasta lucram la un proiect de hotarare de Consiliu Local pe care dorim sa il introducem in sedinta de plen din septembrie. Cheia este sterilizarea in masa si avem deja incheiate contracte cu ONG-uri”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu, responsabil cu acest domeniu. Si primarul Timisoarei, Nicolae Robu, crede ca sterilizarea animalelor fara stapan este solutia sa scapam de ei.

„Nu putem impanzi orasul cu oameni care sa prinda caini. Noi mergem in locurile in care suntem semnalati ca exista animale si intervenim prompt. Este greu sa starpim acest fenomen„, a conchis Robu.

Exit mobile version