Noutati :

Seful Regionalei de Posta Timisoara vrea sa impovareze si mai mult postasii: sa incaseze facturi de curent, gaz, telefon, taxe si impozite si chiar sa devina agenti de vanzari si brokeri

19 mai, 2011 - 12:08 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. I se pare ca postasii nu muncesc destul, tasca le este prea usoara, si ar trebui transformati cat mai grabnic in incasatori si agenti de vanzari!

„Postasii nu ar trebui sa duca numai pensia”, este de parere seful Directiei Regionale de Posta Timisoara. Nelu Balas spune ca in America si in Anglia postasii fac mult mai multe treburi deodata.

Posta sa devina cel mai mare incasator national!

Seful oficiilor postale din vestul tarii are planuri mari pentru Compania Nationala de Posta Romana.

Directorul Regionalei Timisoara, Nelu Balas, spune ca vrea sa informatizeze toate subunitatile prin parteneriate public-private, sa imprumute fibra optica de la CFR, sa informatizeze toate oficiile si ghiseele postale care sa aiba corespondenti primariile, pentru plata taxelor si impozitelor, iar posta sa devina cel mai mare incasator pe plan national.

Asadar, Nelu Balas este de parere ca postasul ar trebui sa devina un agent de vanzari, nu numai sa duca pensia.

„Trebuie sa fie un bun agent de vanzari, sa bata din poarta in poarta si sa incaseze taxele si impozitele. (…) Fiecare postas sa fie dotat cu terminale POS si sa citeasca contoarele de gaz sau curent si sa incaseze platile, iar pe loc sa le dea factura oamenilor”, a declarat Nelu Balas.

O alta idee a directorul Directiei Regionale de Posta Timisoara ar fi sa se dezvolte un adevarat serviciu de vanzari online prin Posta. In acest sens, in toata tara ar trebui sa existe doar 4 centre regionale de traznit, iar clientul sa faca pe internet comanda, produsul sa treaca prin centrele de tranzit, iar apoi sa ajunga la client, prin postas.

Si de parca acestea nu ar fi suficiente pentru postasi, ei ar trebui sa devina si brokeri, sa incheie asigurari – „Posta sa reprezinte toate societatile de asigurari, sa fie o mare agentie”.

Banca postala ar trebui sa fie reinfiintata, mai crede Nelu Balas, iar in fiecare oficiu postal sa existe bancomate de ultima generatie. In plus, in fiecare oficiu postal ar trebui sa fie reinfiintate agentii de turism.

Nelu Balas s-a inspirat din alte tari si spune ca managementul Postei ar trebui sa fie structurat pe produs. „Plec sau fac treaba. Am doar doua variante”, a declarat Balas.

Desi conducerea Companiei Nationale de Posta vrea sa restructureze compania, seful Directiei Regionale de Posta Timisoara spune ca aici niciun om nu va fi dat afara. Unul singur are sanse sa ramana fara locul de munca, deoarece „are salariul prea mare si nu il poate justifica”.

„Eu am avut grija sa nu angajez prea multi oameni, in asa fel incat la noi sa nu fie reduceri de personal. In 2006 s-au facut controale care au saracit compania de posta. Pentru lucrari de mentenanta, intretinere, curatenie au crescut cheltuielile cu 1.000,99%. Am fost amenintat in mai multe randuri, dar am reusit sa stopez aceste contracte. Este inadmisibil ca o companie sa ajunga in aceasta situatie. Aceste contracte trebuie sa dispara foarte urgent si trebuie luate masuri urgente de redresare a companiei”, a declarat Nelu Balas.

In prezent, in directia condusa de Nelu Balas lucreaza 3.200 de angajati, in 850 de oficii postale.

Un factor postal cara zilnic in geanta aproximativ 20-30 de kilograme de scrisori simple ori recomandate, ziare, reviste si pensii. In plus face asigurari de locuinte si la toate acestea ar trebui sa se adauge incasari de facturi de gaz, curent, apa, internet sau telefon si, evident, un dispozitiv POS pentru clientii care doresc sa plateasca cu cardul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...