Noutati :

Conducerea lui ACS Poli ia atitudine in urma greselilor de arbitraj cu care s-a confruntat echipa. Vezi ce a transmis Staicu!

9 decembrie, 2013 - 08:33 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Desi initial si-au propus sa aiba un discurs diferit fata de cel obisnuit in fotbalul romanesc in privinta arbitrajului, erorile comise de Teo Craciunescu in meciul cu Chiajna au umput paharul si i-au facut pe sefii lui ACS Poli sa reactioneze.
Iata comunicatul pe care l-a transmis catre forurile fotbalistice de catre presedintele clubului timisorean, Florentiu Staicu:
„ACS Poli Timisoara este un club sustinut financiar si moral de Primaria Municipiului Timisoara, Consiliul Judetean Timissi Universitatea Politehnica. Noul club-fanion al Banatului a fost organizat pe principiul promovarii specialistilor locali, din punct de vedere managerialsi sportiv, inclusiv prestatia publica a reprezentantilor ACS Poli fiind una civilizata, in ton cu spiritul Timisoarei. Vrem sa cream un club pe baze locale, de aceea, financiar si logistic am demarat un proiect de dezvoltare a Centrului de copiisi juniori. De asemenea, am crescut din punct de vedere sportiv, ACS Poli fiind una din echipele cu o prestatie cel putin onorabila in acest sezon de Liga I.
Am incercat, in acest tur de campionat, sa ne disociem prin discurs  de obisnuitele polemici negative care de ani de zile domina fotbalul romanesc. Desi exista critici in acest sens din partea unor jurnalisti sau suporteri, am preferat sa evitam asa-zisele ”presiuni” mediatice asupra arbitrilor, inainte sau dupa jocurile de Liga I. Mai mult, consideram primordiala analiza prestatiilor propriei noastre formatii, inainte de a vorbi despre greselile comise (sau nu) de ”cavalerii fluierului”.
Constatam insa, pe de alta parte, ca in ultimele etape s-au inmultit greselile de arbitraj comise impotriva ACS Poli. Specificam din capul locului ca nu consideram aceste erori ca fiind cauza principala a rezultatelor mai slabe obtinute de echipa. insa erorile (speram ca sunt simple erori…) consemnate in ultima vreme ne indeamna sa reflectam serios asupra tratamentului aplicat echipei noastre. Deciziile de arbitraj din meciul de la Chiajna au fost semnalate inclusiv de mass-media, iar gravitatea lor, alaturi de alte greseli comise de-a lungul turului impotriva ACS Poli, ne fac sa credem ca exista o tendinta constanta de defavorizare a echipei noastre.
Ne place sa credem ca este doar o intamplare. insa erorile comise la Brasovsi Chiajna (ca sa amintim cele mai flagrante decizii anti-ACS Poli Timisoara) au afectat evident situatia din clasament a formatiei noastre. Prin aceasta scrisoare nu solicitam niciun privilegiu. Cerem doar ca echipasi clubul sa fie respectate, sa beneficiem de arbitraje impartiale, iar rezultatele finale sa reflecte realitatea din teren.
Cum am spussi in debut, suntem un club sprijinit de institutiile esentiale de pe plan local. Nu suntem un club mare, suntem in formaresi credem ca putem sa ne dezvoltam prin forte proprii, bazandu-ne pe cresterea tinerilor de perspectiva din vestul tarii. De aceea, asa cum ACS Poli respecta toate forurile sportivesi cluburile concurente, solicitam un tratament corect!
Dr.ing. Florentiu Staicu,
Presedinte Consiliu Director ACS Poli Timisoara”


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...