Noutati :

Conducerea Liceului Jean Monet din Capitala a fost demisa dupa ce un profesor a fost acuzat de viol

4 decembrie, 2011 - 02:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Corpul de Control al Ministerului Educatiei a constatat nereguli la Liceul Jean Monet din Capitala. Controlul a venit dupa ce un profesor al acestei unitati scolare a fost acuzat de viol de catre o eleva.

Conducerea Liceului Jean Monet din Capitala a fost demisa, iar activitatea acestei unitati de invatamant va fi monitorizata atent de minister timp de un an, a anuntat Daniel Funeriu, ministrul Educatiei.

„Controlul efectuat a aratat ca relatia nefireasca intre profesor si eleva, indiferent de cat de emancipat este mediul de la «Jean Monnet», a fost si rezultatul unor disfunctionalitati grave in conducerea liceului si gestionarea relatiei parinte – scoala. Evident, instanta este cea care va decide asupra naturii acestei relatii. Se vede clar ca, atunci cand conducerea scolii nu isi face datoria, efectele sunt grave”, a spus ministrul Daniel Funeriu.

Raportul MECTS la Liceul „Jean Monnet” din Capitala indica multiple nereguli, incepand cu registrele privind evidentele sedintelor Consiliului de administratie, unde apar situatii in care cei care decid sunt diferiti de cei care au participat la intrunire, aprobarea de transfer a elevilor, care se bazeaza pe decizii aleatorii, lipsa proiectelor privind combaterea violentei, gestionarea situatiei de criza.

De asemenea, rezultatele controlului au aratat lipsa unei comisii si a unor strategii pentru reducerea abandonului si a absenteismului scolar, in conditiile in care elevii Liceului „Jean Monnet” au un numar mare de absente nemotivate, neexistand un plan pentru reducerea acestui fenomen.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...