Conducerea Liceului de Arte Plastice din Timisoara va fi demisa daca nu se muta in cladirea de pe bd. Rebreanu

TIMISOARA. Inspectoratul Scolar Timis nu mai este dispus sa urmareasca taraganarea problemei mutatului Liceului de Arte Plastice si sa stea cu mainile in san.

Lucrari in valoare de 50.000 de lei au fost facute la Scoala Generala Nr. 9. Geamuri termopane schimbate, grupuri sanitare noi, zugraveala proaspat aplicata etc. Toate au fost realizate in cladirea care va gazdui Liceul de Arte Plastice.

Numai ca inceputul de an scolar a pornit cu elevii in spatiu de pe bd. Mihai Eminescu, din centrul Timisoarei. Iar acest lucru nu este pe placul Inspectoratului Scolar Timis.

Cu atat mai mult cu cat cladirea nu este nici avizata sanitar, iar daca vor exista accidente din aceasta cauza directiunea si consiliul de administratie al scolii vor fi facuti raspunzatori, spune Marin Popescu, inspectorul scolar general.

El afirma ca de vina pentru intreaga situatie este conducerea liceului. „Noi le-am pus la dispozitie un spatiu. Am inteles de la Primaria Timisoara ca in 15 septembrie va fi incheiat contractul cu proprietarul, iar liceul trebuie sa se mute pe bd. Rebreanu. Conducerea liceului este responsabila de tot ce se intampla acolo!”, a precizat inspectorul scolar general.

Popescu a explicat ca refuzul de a se muta din centrul orasului este dat de o contestatie facuta de sindicatul Spiru Haret la Prefectura Timis vizavi de hotararea Consiliului Local care a tabilit mutarea in spatiul Scolii Generale Nr. 9.

„Este o chestiune de sfidare a profesorilor, in frunte cu conducerea liceului. Ei sfideaza legea, pe care nu o aplica”, sustine Marin Popescu. El a fost transant cand a precizat ce sanctiuni risca profesorii: „Conducerea va fi demisa daca nu se conformeaza. Ea da tonul. Institutional trebuie sa facem acest lucru!”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Domnule inspector general conducerea scolii de arte este responsabila pentru rezultatele minunate obtinute la bac, asta vad mai vad ca inspectorul general , primaria nu se implica, domnilor DEMISIA dca nu sunteti in stare

 2. Atat d-nul inspector cat si d-nul primar stiu foarte bine si omit sa spuna ca spatiul din Rebreanu acopera doar jumatate din spatiul necesar desfasurarii procesului de invatamant pentru liceul de arte. As vrea sa-i vedem pe amandoi imbracati cu o haina, cei drept nou si frumoasa, dar cu trei numere mai mica si incaltati cu doar un pantof. Amandoi stiu de asemenea ca avizul sanitar nu se refera doar la conditiile de igiena ci si la asigurarea tuturor spatiilor necesare, conform legislatiei si normativelor in viguare. Pana la urma cine incalaca legea, liceul sau dansii care stiu foarte bine ca sunt raspunzatori cu asigurarea conditiilor necesare de invatamant si ii obliga sa se mute intr-un spatiu inadecvat ?????

 3. CE DUMNEZEU A FACUT BUN PRIMARIA ASTA IN ULTIMII ANI.CAND TE PLIMBI PRIN CENTRU ITI RUPI TOCURILE PRINTRE „DALELE DOMNULUI PRIMAR” SI ITI PICA IN CAP TENCUIALA „CASELOR RETROCEDATE”.
  ATAT….DALE SI RETROCEDARI….VA GANDITI LA CE MA GANDESC SI EU?
  IN REST…COPIII NOSTRI EMINENTI CE AU ADUS REZULTATE NENUMARATE JUDETULUI….LA PERIFERIE….CE CULTURA, COANE? LASAM IN CENTRUL ORASULUI LICEE CE AU AVUT PROMOVABILITATE ZERO LA BAC (SA SE PLIMBE ETNOBOTANICELE SI PROSTIA PE CENTRU), IAR CEI CE AU NEVOIE SA FIE APROAPE DE MUZEE, EXPOZITII, SPATII DE ARTA, MAGAZINE CU PRODUSE NECESARE DESFASURARII HARULUI LOR…LA PERIFERIE…CA NE ESTE RUSINE CU ARTA , DAR NE IMPAUNAM CA DORIM SA DEVENIM ORAS CULTURAL EUROPEAN….
  REVENITI-VA FRATILOR DIN AMORTEALA !!!!!!!!!

 4. CINE E DOMNUL POPESCU ASTA DE HABAR NU ARE PE CE LUME TRAIESTE?
  EU SUNT PARINTELE UNUI ELEV DE LA LICEUL DE ARTE SI II FAC O PROPUNERE „DOMNULUI ISPESTOR” MUTATI INSPECTORATUL IN NOUL SEDIU…DACA TOT L-ATI AMENAJAT ASA DE BINE CA O SA NE MUTAM NOI COPIII IN LOCUL INSPECTORATULUI….CE SPUNETI? CA TOT VA LAUDATI CU „ISPRAVA CE ATI FACUT-O”. DIN RESPECT PENTRU COPII, PROFESORI SI PARINTI….TINETI-VA MACAR GURA SI NU VA MAI LAUDATI CU ASA O PROSTIE IMENSA….