Opinia Timisoarei

Conducerea Judecatoriei Sannicolau Mare, preluata de un magistrat de la Curtea de Apel Timisoara specializat in procedura insolventei

SANNICOLAU MARE. Dupa scandalul de camatarie de la Judecatoria Sannicolau Mare, care a dus la revocarea din functia de presedinte a judecatoarei Liliana Brad, instanta de pe Aranca inca nu si-a gasit un conducator stabil, care sa-si duca un mandat pana la capat.

Astfel, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, recent, eliberarea din functia de presedinte al Judecatoriei Sannicolau Mare a succesorului Lilianei Brad, magistratului Daniel Marcu, si transferarea acestuia la Judecatoria Timisoara, in timp ce functia vacanta a fost preluata, cu delegatie, de judecatorul Nasz Csaba Bela, de la Curtea de Apel Timisoara.

Este adevarat, in urma deciziei CSM, domnul judecator Nasz Csaba Bela a preluat conducerea Judecatoriei Sannicolau Mare. Delegarea sa in aceasta functie este pe o perioada de sase luni si nu este exclus, cum se intampla de obicei, ca mandatul sa fie prelungit pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea functiei”, ne-a confirmat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Mircea Cretu.

Noul presedinte al Judecatoriei Sannicolau Mare a mai avut o tentativa de preluare a sefiei unei instante locale, respectiv a Judecatoria Faget, in luna mai a.c., insa a fost “invins” la puncte de judecatorul Cristian Blaga, care a venit de la Judecatoria Lapus. Specializat in procedura insolventei, Nasz Csaba Bela si-a inceput cariera ca judecator penalist, postura din care, la Judecatoria Timisoara, a pledat cu argumente ale CEDO pentru libertatea de exprimare, respingand pe banda rurala acuzatiile de insulta si calomnie la adresa jurnalistilor.

De partea cealalta, fosta presedinta a Judecatoriei Sannicolau Mare, Liliana Brad, si-a pierdut functia in 2010, dupa ce a imprumutat suma de 28.000 de euro de la doua persoane, pe care a refuzat sa-i mai dea inapoi. Mai mult, in momentul in care cele doua persoane au decis chemarea in judecata pe sefei instantei pentru a o obliga sa restituie banii imprumutati cu cativa ani in urma, Liliana Brad a refuzat sa inregistreze cererile. Dupa sase luni, petitionarii au solicitat explicatii pentru ingradirea accesului la justitie si au sesizat Inspectia judiciara a CSM. In urma verificarilor, Liliana Brad a fost acuzata de exercitarea cu rea-credinta a functiei, a fost demisa si mutata disciplinar, timp de trei luni, la Judecatoria Bozovici.

Ca un paradox, daca fosta presedinta si-a pierdut functia pentru o datorie de 28.000 de euro, inlocuitorul sau are, conform declaratiei de avere, o datorie mult mai mare, de aproape 70.000 de euro, insa nu la camatari, ci la o institutie bancara…

Exit mobile version