Conditiile in care se va renunta la pragul de vaccinare de 60% pentru ca elevii sa vina la scoala fizic

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu propune ca in localitatile in care rata de incidenta a cazurilor de COVID-19 este mai mica de 3 la mie sa se renunte la pragul minim de vaccinare de 60% pentru profesori si alti angajati din invatamant, iar copiii sa poata merge la scoala.

CITESTE SI: A scazut puternic numarul de noi cazuri de COVID in Romania. 241 de morti si putin peste 4000 de noi imbolnaviri, in ultimele ore

El a declarat luni, la Digi 24, ca astfel acele localitati din mediul rural in care nu sunt cazuri de infectare, dar nici multi vaccinati, scolile se vor putea deschide.

In masura in care autoritatile sanitare sunt de acord, voi propune urmatorul lucru: in localitatile in care rata de incidenta este mai mica de 3 la mie sa se poata renunta la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localitati din mediul rural in care nu sunt infectati, dar nici suficient de multi vaccinati, sa poata deschide scoala cu prezenta fizica. Atrag atentia ca tocmai in aceste scoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitara”, a afirmat Sorin Cimpeanu.

Intrebat de cand ar putea intra in vigoare aceasta propunere, ministrul Educatiei a raspuns: “Daca sunt responsabil, nu pot sa va dau niciun orizont de timp pentru ca aceasta decizie nu tine doar de propunerea Ministerului Educatiei. Aceasta decizie va trebui sa fie analizata de catre Ministerul Sanatatii si apoi de catre CNSU”.

Ministrul Educatiei a precizat ca saptamana aceasta lucrurile se desfasoara dupa regulile cunoscute.

Sursa: News.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Si daca spune:

    dupa aceasta redeschidere a scolilor creste (iar) numarul de cazuri, cine va mai fi de vina?