Noutati :

Conditii noi pentru romani la intrarea in Austria, de sambata. Carantina COVID pe bani 10 zile si declaratie

18 decembrie, 2020 - 11:19 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EXTERN
1

Romanii care merg in Austria vor fi plasati in carantina imediat dupa intrarea pe teritoriul austriac, pentru o perioada de 10 zile, la domiciliu sau intr-o locatie adecvata, ale carei costuri trebuie suportate din bugetul personal, masura putand fi fi suspendata in urma prezentarii rezultatului negativ al unui test de tip PCR sau antigen, facut nu mai devreme de a 5-a zi de la sosire, cheltuielile fiind suportate de catre persoanele in cauza. Masurile intra in vigoare incepand de sambata.

ÔÇŁMinisterul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile austriece au adoptat noi masuri privind conditiile de intrare in Republica Austria in contextul evolutiei pandemiei de COVID-19. Acestea vor intra in vigoare incepand cu data de 19.12.2020 si, conform informatiilor disponibile la acest moment, se vor aplica pe o perioada nedeterminata. Astfel, persoanele care calatoresc in Republica Austria, inclusiv din Romania, vor fi plasate in carantina imediat dupa intrarea pe teritoriul austriac, pentru o perioada de 10 zile, la domiciliu sau intr-o locatie adecvata, ale carei costuri trebuie suportate din bugetul personal. Masura plasarii in carantina poate fi suspendata in urma prezentarii rezultatului negativ al unui test pentru infectia cu SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea in Republica Austria, cheltuielile fiind suportate de catre persoanele in cauzaÔÇŁ, transmite ministerul.

De asemenea, toate persoanele care intra in Republica Austria trebuie sa completeze si sa detina in format fizic formularul Declaratie de carantina, disponibil la:
https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2020_II_563/COO_2026_100_2_1816336.pdfsig
https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2020_II_563/COO_2026_100_2_1816335.pdfsig

In situatia in care cetateanul strain nu poate prezenta dovada care sa ateste domiciliul sau o cazare adecvata, autoritatile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria.
Noile masuri privind conditiile de intrare se aplica inclusiv turistilor.

Sunt exceptate de la masura carantinei si pot intra fara restrictii in Republica Austria persoanele care calatoresc din Australia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Japonia, Noua Zeelanda, Norvegia, Republica Coreea, Uruguay si Vatican si prezinta documente justificative care sa ateste faptul ca, in ultimele 10 zile, s-au aflat pe teritoriul statelor respective.

Totodata, persoanele care fac parte din anumite categorii profesionale sunt exceptate de la masura carantinarii daca prezinta rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR sau antigen pentru infectia cu SARS-CoV-2, redactat in limba germana sau engleza, prelevat cu cel mult 72 de ore inaintea intrarii in acest stat: personalul diplomatic si angajatii organizatiilor internationale, personalul aflat in misiune umanitara, persoanele care intra din motive profesionale, insotitori ai persoanelor care calatoresc din motive medicale, persoanele care sosesc pentru a raspunde unei indatoriri juridice sau administrative obligatorii, precum prezentarea la citatii in procese juridice.

In lipsa rezultatului negativ al unui test, persoanele respective si cele cu care locuiesc sunt obligate sa se supuna unei perioade de carantina de 10 zile la domiciliu (sau intr-o locatie adecvata ale carei costuri trebuie suportate din bugetul personal), imediat dupa intrarea in Republica Austria. Masura plasarii in carantina poate fi suspendata in urma prezentarii rezultatului negativ al unui test molecular negativ tip PCR sau antigen efectuat in aceasta perioada.
Cu privire la tranzit, acesta este permis in regim permanent, fara oprire (innoptare) pe teritoriul Republicii Austria spre destinatii din alte state si fara aplicarea masurii de carantina sau prezentarea unui test pentru infectia cu SARS-CoV-2, daca deplasarea spre statul de destinatie este justificata corespunzator. Autoritatile pot solicita prezentarea unor documente care sa asigure intrarea in statul de destinatie: acte de domiciliu, rezidenta, drept de sedere, contract de munca sau orice alta dovada a necesitatii intrarii, de exemplu adeverinta de tratament medical imperios necesar, de studii etc.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Viena: 0043 1 503 24 65 si 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51901 si www.viena.mae.ro si informarea temeinica anterior deplasarilor in strainatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dece nu merge doamna … sa protesteze in fata ambasadei, Austriei ca austriecii lezeaza drepturile Romanilor; sau direct la Viena, atunci ar merge si foarte multi turisi romani!