Noutati :

Conditii mai bune la scoala pentru elevii cu nevoi speciale din Timis

19 februarie, 2019 - 12:24 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a finalizat o serie de investitii la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Alexandru Rosca” din Lugoj, destinat in principal copiilor cu deficienta mintala.

CITESTE SI: Se planteaza fapte bune in Timis si in 2019. Impadurire masiva in apropiere de Timisoara. Hai si tu!

Suma alocata de catre Consiliu pentru acest obiectiv s-a ridicat la 800.000 lei. De asemenea, a fost achizitionat un microbuz scolar necesar asigurarii transportului copiilor care locuiesc in satele din apropierea Lugojului sau in zonele periferice, fara acces la mijloace de transport in comun.

Sunt de parere ca daca nu investim in educatie, condamnam copiii la o viata mediocra. Astfel, am considerat necesar sa aducem conditiile de studiu in normalitate, sa eliminam o bariera in dezvoltarea lor. Ceea ce am realizat la Lugoj anul trecut multiplicam si la celelalte scoli aflate in administrarea Consiliului Judetean, in functie de necesitati. Chiar de curand, am lansat un proiect, pe fonduri europene, de reabilitare a scolii Iris din Timisoara”, spune presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: Din filmele SF… in telenovelele noastre de pe Bega. Cum aduce Nicolae Robu turisti la Timisoara din Tara Soarelui Rasare? Primarului i-au placut vaporasele japonezilor 

Printre investitii s-au aflat si achizitionarea a doua centrale termice si ignifugarea podului cladirii destinat internatului, pentru asigurarea securitatii la incendiu. De asemenea, au fost inlocuite conductele subterane de alimentare cu agent termic la corpul de cladire al internatului.

Totodata au fost achizitionate materiale didactice necesare activitatii de terapie logopedica, dar si un instrument de evaluare pentru diagnoza psihoeducationala a copiilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...