Noutati :

Condamnare definitiva pentru Constantin Nicolescu, fostul sef CJ Arges: 7 ani si 8 luni de inchisoare

5 februarie, 2015 - 12:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat, joi, la sapte ani si opt luni de inchisoare, in dosarul privind fraudarea unor fonduri europene.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva. In acelasi caz, a fost condamnat si omul de afaceri Cornel Penescu, el primind o pedeapsa de patru ani de inchisoare.

Instanta a redus astfel pedeapsa fostul presedinte al CJ Arges, care a fost condamnat in prima instanta, in iulie 2014, la noua ani si jumatate de detentie, precizeaza ziare.com.

Social-democratul a fost gasit vinovat de fraudarea unor fondurilor europene, iar prejudiciul in acest caz este de aproximativ un milion de euro.

Procurorii DNA au aratat ca, in cursul lunii martie 2009, Consiliul Judetean Arges, in calitate de autoritate contractanta, a organizat o procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa ce avea ca obiect reabilitarea a doua poduri afectate de inundatii, mai exact era vorba de reconstructia a doua poduri amplasate pe drumuri judetene, in localitatile Cateasca, respectiv Ciomagesti.

Fondurile respective proveneau din accesarea unui proiect finantat din fonduri europene, destinat strict reabilitarii obiectivelor de infrastructura rutiera si de mediu afectate de inundatiile din perioada aprilie – mai si iulie – august 2005.

Pentru a accesa banii europeni, functionari din cadrul CJ Arges au atestat in cererea de finantare, in mod nereal, ca respectivele poduri fusesera afectate de inundatii, desi unul dintre ele, cel din comuna Cateasca, fusese avariat anterior, asadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv.

Procurorii DNA au mai acuzat ca, in cursul anului 2009, in urma licitatiei organizate de Consiliul Judetean Arges, contractul de reabilitare a podului Cateasca a fost atribuit, in mod nelegal, societatii comerciale Zeus SA, in conditiile in care, initial, castigatoare a licitatiei fusese declarata o alta societate, inlaturata ulterior, in mod arbitrar, de comisia de evaluare, dupa reluarea procedurii dispusa de Constantin Nicolescu.

Societatea inlaturata se prezentase cu o oferta financiara mai buna, respectiv cu 4,4 milioane de lei mai mica, suma ce reprezinta prejudiciu in dauna CJ Arges.

Lucrarile de constructie au fost executate de catre Zeus SA si Dracones Construct Grup SRL Pitesti, cea din urma avandu-l ca asociat pe ginerele lui Nicolescu.

Mai mult, furnizor de bunuri pentru constructia lucrarii era Setro Metal Group SA Campulung, firma controlata, de asemenea, de o ruda apropiata a fostului sef CJ Arges.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...