Noutati :

Concursurile pentru directori de scoli, la fel ca cele pentru elevi. Cum se vor desfasura examenele?

20 septembrie, 2016 - 10:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Dascalii care vor participa la concursurile pentru posturile de director de unitati de invatamant vor fi testati in aceleasi conditii ca si elevii. Mai exact, concursurile vor fi monitorizate audio-video.

„Vom avea centru de examen, comisie de concurs si supraveghere audio-video. Foarte multe mesaje pe care le-am primit in aceasta perioada erau mesaje care sustineau ideea ca exista posibilitatea ca acest concurs sa fie viciat si ne solicitau sa avem inregistrari audio-video si sa tratam acest examen exact cum tratam si examenele pentru elevi. Interviu si proba de evaluare a CV-ului — si la aceste probe vor fi monitorizari audio-video. Tot acest proces de concurs va fi monitorizat de catre reprezentantii ministerului. In fiecare centru de examen vor fi trimisi monitori din partea Ministerului Educatiei, tocmai pentru a asigura legalitatea acestui concurs, pentru a asigura pe toti concurentii ca ne dorim sa realizam un concurs pentru profesionalizarea functiei de director”, a explicat Monica Anisie, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Comisiile de concurs vor fi compuse dintr-un reprezentant al inspectoratului scolar, doua cadre didactice desemnate de catre consiliul de administratie al fiecarei scoli si doi reprezentanti ai autoritatilor locale.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...