Noutati :

Concursul Smart-Kids la Timisoara! 200 de elevi din intreaga tara participa cu softuri educationale in competitie

11 decembrie, 2012 - 12:50 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevi din toata tara vin la Timisoara sa prezinte cele mai performante realizari in domeniul IT. Reprezentanti ai marilor companii informatice vor fi prezenti la Timisoara.

Concursul Smart-Kids se va desfasura la Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara, in perioada 14-16 decembrie.

Printre obiectivele acestui concurs se numara promovarea si utilizarea softurilor educationale in invatamantul preuniversitar din euroregiune, oferta educationala pentru profesori si specialisti in scopul introducerii si utilizarii tehnologiilor moderne in predare, polarizarea unui numar cat mai mare de lectii interactive folosind smartboard-ul in cadrul scolii, precum si formarea la elevi a tehnicilor de utilizare a smartboard-ului”, a precizat Jelco Stancov, inspector in cadrul ISJ Timis.

Tema editiei de anul acesta este: “[email protected] 2.0 – Impactul tehnologiei moderne asupra societatii”.

Participantii vor prezenta realizarile lor la orele de informatica, dar si munca pe care au depus-o acasa. Elevii de liceu vor prezenta programele IT create pentru derularea mai usoara si captivanta a orelor de curs, dar care sunt strans legate de dezvoltarea invatamantului romanesc prin introducerea mijloacelor moterne de predare in scoala.

Reprezentanti ai unor importante companii IT din tara vor fi prezenti la prezentarile facute de tineri pentru a observa care este nivelul de pregatire al acestora, dar si pentru a-i selecta pe cei mai buni dintre ei in vederea unor colaborari viitoare.

In cadrul Smart Kids exista mai multe sectiuni, astfel: pentru elevii din ciclul primar – Clasele I-IV: desene, afise, reclame, plainte si postere, pentru elevii de gimnaziu – Clasele V-VIII, Soft educational, tinerii de liceu – Clasele IX-XII, Soft educational, iar ultima sectiune cuprinde aplicatii pentru dispozitive mobile.

Detalii despre Smart-Kids pot fi obtinute de la adresa web a simpozionului: www.smart-kids.ro/2012Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...