Noutati :

Concursul Lada cu zestre a neamului, la o noua editie. Tinerii din tot judetul sunt asteptati sa urce pe scena festivalului

9 mai, 2011 - 02:00 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Datini si obiceiuri populare, dansuri, recitaluri, expozitii, gastronomie, orchestre si tarafuri, toate acestea se vor desfasura in cadrul concursului „Lada cu zestre a neamului”, ajuns la cea de-a V-a editie si organizat de CJT.

Manifestarea a debutat in data de 7 mai, la Buzias, iar pana in luna iunie este programata desfasurarea fazelor zonale ale concursului. Acestea sunt programate in 14 mai la Recas, in 21 mai la Sanandrei – Carani, in 28 mai la Sannicolau Mare, in 4 iunie la Sanmihaiu Roman – Utvin, in 11 iunie la Moravita, in 18 iunie la Faget – Batesti si in 25 iunie la Carpinis – Ieccea Mica.

Fazele judetene sunt programate sa inceapa in luna septembrie, astfel: in 24-25 septembrie de la ora 10 la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis si Cercul Militar (datini si obiceiurifolclorice, dansuri populare, dar si alte genuri artistice care implica elemente sau tablouri coregrafice). In data de 1 octombrie, tot de la ora 10, la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis vor urca pe scena coruri si grupuri corale, solisti vocali si instrumentisti, orchestre si tarafurui. In data de 2 octombrie, la ora 11, tot la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis vor avea loc expozitii gastronomice si recitaluri.

Spectacolul de gala al festivalului „Lada cu zestre a neamului” va avea loc in data de 16 octombrie, de la ora 17, la Filarmonica Banatul din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...