Concurs unic in tara, la Timisoara. Cele mai nastrusnice barcute din pet-uri si alte materiale reciclabile se intrec pe Bega. Vor fi si personaje din Game of Thrones

TIMISOARA. E deja traditie. Timisorenii sunt asteptati sa marcheze, intr-un mod inedit, Ziua Internationala a Mediului la una dintre cele mai ecologiste competitii organizate in Timisoara – „Make it! Race it! Recycle it!„.

Porneste unul dintre cele mai provocatoare concursuri pe Bega, la inceput de vara, sambata, in 25 Mai.

Echipa EcoStuff Romania invita timisorenii pe malul canalului pentru a sarbatori impreuna Ziua Internationala a Mediului intr-un mod unic in Romania: printr-o competitie de ambarcatiuni construite din materiale reciclabile/recuperate, ce va fi insotita de un mini-festival dedicat Mediului, cu workshop-uri, demonstratii si idei despre cum sa adoptam un stil de viata prietenos cu mediul.

Vom celebra mediul printr-o competitie sportiva neconventionala, in care participantii se vor intrece pe Bega in ambarcatiuni confectionate din materiale recuperate si reciclabile. Vor fi cel putin 3 ore de lupte crancene intre vikingi, ninja, supereroi, roboti, pompieri, masini de razboi si bineinteles personaje din celebrul Game of Thrones„, transmit organizatorii.

2 ONG-uri, un liceu din Timisoara, o gasca de prieteni si 15 companii se vor alinia la start la cea de-a a 4-a editie a competitiei si vor concura pentru cele 8 trofee puse in joc de organizatori: Cea mai rapida ambarcatiune, Cea mai faina tema, Cel mai inovator design, Saved by the bell, Popularitate, Premiul special EcoStuff, Titanic Award si People’s Choice Award.

Evenimentul pe Bega incepe sambata la ora 9.30, in zona Parcului Alpinet, in spatele Catedralei Mitropolitane, iar startul primei curse se va da la ora 11.00. Ambarcatiunea care va parcurge distanta data in cel mai scurt timp va castiga titlul de „Cea mai rapida ambarcatiune”. Premiile pentru „Cea mai faina tema”, „Cel mai inovator design”, „Premiul de Popularitate” si „Premiul special EcoStuff” vor fi decise de juriul competitiei. Tot la ora 11.00, va incepe votul online pentru premiul „People’s Choice”, pe pagina de Facebook Ecostuff Romania.

Dupa curse, fiecare echipaj isi va demonta ambarcatiunea si va recupera sau va da spre reciclat deseurile din care a fost construita.

Make it! Race it! Recycle it! este singura competitie de acest gen din Romania si militeaza pentru un stil de viata prietenos cu mediul. Constientizarea importantei protectiei mediului si implicit a colectarii selective si a refolosirii/reciclarii a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

„Gandit ca un exercitiu de educatie ecologica alternativa, in care participantii invata sa refoloseasca intr-un mod care stimuleaza creativitatea si lucrul in echipa, proiectul te scoate putin din zona de confort, incurajeaza gandirea laterala si stimuleaza creativitatea. Ne bucuram ca numarul participantilor a crescut fata de prima editie si speram sa prinda curaj cat mai multi si sa participe la viitoarele editii”, transmite echipa EcoStuff Romania

Detalii AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1. Este vreo noua proba olimpica „proba de 500 m peturi” si similare?
    2. Si cand te ganesti ca in urma cu 50 – 60 de ani, in acelasi loc (cu alti actori insa) se castigau campionate nationale de juniori la schif (canotaj academic) si caiac-canoe. Timisoara concura cu tara. O parte din acesti campioni mai traiesc si astazi (chiar daca au plecat din tara). Cinste lor

  2. Observ ca in acest oras, daca nu copiezi fara pic de discernamant, doar de dragul de a face un spectacol de cea mai joasa speta, toate idioteniile care ne vin din vest, nu existi. Cred ca societatea in ansamblu ar fi fost mult mai castigata daca in locul acestor maimutareli de doi bani, s-ar initia pur si simplu o campanie de strans PET-uri de pe mal. In alte parti sunt automate de colectat sticle de plastic, care incurajeaza acest lucru prin recompensarea cu bilete de transport in comun sau alte avantaje pe cei care fac acest lucru. IT-istii, electronistii, si pasionatii din fasa de robotica, ar trebui sa se orienteze spre acest tip de proiecte mult mai utile societatii, decat constructia de masinute care se imping inversunat una pe alta prin ringuri.